Finværet holder i nord: – Nå blir det ny fjelltur

Harstad og Finnsnes værvinner fredag. Lørdag bør du helst befinne deg i Nord-Troms.

Hoppende glad for helgeværet

På Kvalkjeften, Vannøya. Ørjan Eikedal har sendt oss dette bildet. Selv er han klar for ny fjelltur i finværet

Foto: Ørjan Eikedal

Finværet i Troms må nytes umiddelbart. For fredag og lørdag byr på de beste temperaturene. Søndag kan det bli kuling på utsatte steder.

– Nå blir det ny fjelltur, sier Ørjan Eikedal, som står bak turbildet fra Kvalkjeften på Vannøya.

Han er like hoppende glad over å kunne planlegge tur til Den sovende soldat, etter Blåtind som fjellet egentlig heter, sammen med ei god venninne i helga.

– Det har blitt over 30 turer til fjells i år, sier han.

Og fortsatt kan været gi håp om flere.

Laster Twitter-innhold

Fine høstdager

– Jeg vet ikke om jeg vil kalle det for sommer. Men fine høstdager blir det, sier vakthavende statsmeteorolog Rafael Grote ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Tidligere i uka meldte hans meteorolog-kollega om ei helg med muligheter for «indian summer». Men selv om Grote ikke vil gå god for den uttalelsen, lover han ei fin helg.

– Det blir fint vær med varmere temperaturer, i alle fall første del av helga. Temperaturene vil være opp mot 15–17 grader lokalt. Det kommer litt an på hvor du befinner deg, sier han.

– Ja, hvor bør man befinne seg?

– Fredag tror jeg det blir varmest langs kysten i sørfylket, rundt Harstad, og på Finnsnes. Det kommer en front opp i løpet av ettermiddagen og kvelden som gir litt regn i sør i løpet av kvelden. Men det forsvinner i løpet av morgendagen. Lørdag er det fineste været i nord. På indre og sørlige deler av fylket er det tendens til mer skyer. Men temperaturene holder seg der også, sier Grote.

Nettkamera: Se Tromsø nå

Mer uro søndag

Tåka som trolsk bredte seg rundt blant annet Tromsø på fredagsmorgenen, ser altså ikke ut til å ha noen ødeleggende effekt på helgeværet. Men man bør ikke spare helgeutflukten til søndag.

– Søndag ser det ut som vi får en vindøkning. Et lavtrykk passerer over Lofoten, så vi må regne med liten kuling etter hvert. Mest på utsatte plasser, men utover søndag vil store deler av fylket merke den, sier Rafael Grote.

Foreløpig ser det ut som om neste uke får lavtrykksaktivitet med nedbør som kommer og går. Men så, når det blir helg igjen, da kan det igjen se ut som Troms kan nyte godvær.

Laster innhold, vennligst vent..