Finn Hågen Krogh ser hjemover

Under sitt besøk i Alta denne uken, kunne Finn Hågen Krogh fortelle at han blir mer å se i hjembyen framover.

Finn Hågen Krogh

Under åpningen av det nye rulleskianlegget i Alta i dag, kunne Finn Hågen Krogh røpe at han nå vender nesen hjemover igjen.

Foto: Kai Erik Bull / NRK

Skistjerna fra Tverrelvdalen i Alta var denne uka hjemme for å prøve ut et nytt rulleskianlegg.

Med seg hadde han hele sprintlandslaget for å prøve ut den nye banen.

Men før de spente fast rulleskiene, kunne Finn Hågen komme med en uventet nyhet.

– Jeg har begynt å bevege meg litt nordover igjen, så jeg kommer nok til å være en del mer i Alta i året som kommer, sier Krogh.

Gode treningsforhold hjemme

Når Finn Hågen ikke er forplikta til samlinger med sprintlandslaget, er han ofte å se langs veiene i hjembygda i Finnmark.

Det nye anlegget gjør det også nå mulig for Krogh å trene godt her utenfor skisesongen.

– Vi har mye bra terreng og med denne løypa ligger alt til rette for å bli så god du vil i Alta, sa Krogh etter å ha prøvd ut det nye anlegget.

(Saken fortsetter under videoen.)

Han Finn Hågen Krogh har tatt med seg sprintlandslaget til hjembyen for å trene.
Og det på det et helt nytt rulleskianlegget i Alta.
Men verdensstjernene måtte vente på tur.
HEAD: Finn Hågen Krogh har tatt med seg resten av sprintlandslaget hjem til Alta for å trene på en splitter ny rulleskibane
INTRO:
Det var de yngste som fikk æren av å prøve ut det splitter nye rulleskianlegget i Alta i dag. Drømmen er å komme på landslaget. Og da er det fint å kunne trene også når det ikke er snø.
SYNC: Ina Marie
Og det er nettopp det som har lokket Finn Hågen Krogh til hjeplassem for å trene sammen med resten av sprintlandslaget. 
SYNC: Finn Hågen Krogh
Det var juniorene som konkurrerte for aller første gang på den nylagte asfalten. Slike anlegg som i Alta er blitt viktig for landslagets treningsprogram på sommeren.
SYNC: Arild Monsen
Forholdene nå ligger til rette for flere landslagssamlinger i Alta mener landslagstreneren. Det vil bli godt tatt imot av de yngste på vanlig og rullende ski i byen.
SYNC: Ina Marie

Landslaget samlet i Alta

Sprintlandslaget har lagt treningssamlingen til Alta fra 21.- til 28. juni.

Det betyr at kjente navn som Ola Vigen Hattestad, Sondre Turvoll Fossli, Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Tomas Northug er å se Kroghs hjemby denne uka.

– Det passet fint med Finn Hågen i Alta og åpning av ny rulleskibane, og så har vi hørt så mye om det fine treningsterrenget her oppe at da var det en fin anledning å prøve det, sier Monsen.

Hele laget fikk i dag prøve ut det nye anlegget og landslagstrener Arild Monsen utelukket ikke at det kan bli flere samlinger i Finnmark framover.