Torbjørn (61) snikfilmet kjøttmeisfamilie med webcam

Pensjonist Torbjørn Borge (61) fra Balsfjordeidet satte opp en egenlaget fuglekasse i mai i år. Planen var å filme fuglelivet i området, med et innebygget webkamera. Like etter flyttet en liten kjøttmeisfamilie inn.

Fugler i kassa

De 8 små kjøttmeisene klekkes, og vokser seg store i fuglekassen.

Foto: Torbjørn Borge

Fuglekasse

Fuglekassen har blitt brukt tidligere ved Nordkjosbotn skole.

Foto: Torbjørn Borge

8 dager etter at fuglekassen var satt opp i Balsfjordeidet i Balsfjord kommune i Troms, flyttet en liten kjøttmeisfamilie inn.

– Allerede etter fem dager ble det lagt to egg, forteller Borge.

8 egg klekket

Til sammen ble det lagt åtte egg, som klekket 12 juni. På Borges Youtube-filmer kan du se at både kjøttmeismamma og kjøttmeispappa er aktive i foreldre i det lille fuglehuset.

– Det er morsomt å se livet til en liten kjøttmeisfamilie. Man kan blant annet se hvordan de gjør sitt toalett i form av små hvite pakker, sier Borge.

Yrende fugleliv

Borge, som er glad i å bruke naturen og går mye tur i skog, synes det er interessant med fuglelivet.

– Her vi bor er det et yrende fugleliv. I de siste årene har det kommet arter jeg ikke har sett her tidligere, som for eksempel svarttrost og duer, forteller han.

Stas for barnebarna

Også barnebarna synes det er stas å få et innblikk i fuglenes hverdag.

– Tja, de synes nok det er interessant i den grad at fuglekassen står hos bestefar. Men kvaliteten på bildene kan jo ikke sammenlignes med alt det som vises på TV, forteller Borge.

Skal ta lydopptak

Fuglekasse

Fuglekassen med webkamera.

Foto: Torbjørn Borge

Men 66-åringen forteller selv at han ikke vet så alt for mye om fugler, men at det er interessen for foto og video.

– Mitt neste prosjekt blir å lage meg en ny parabolmikrofon for å gjøre lydopptak av fugler. Dette må gjøres tidlig om morgenen før trafikkstøyen fra E6 og E8 gjør det umulig og få gode opptak, sier Borge.