Fikk med seg sjakk-VM før avreise

TIL-kaptein Thomas Kind Bendiksen satt igjen i garderoben.

Thomas Kind Bendiksen, Tromsø IL.

TIL-kaptein Thomas Kind Bendiksen har en god følelse før skjebnekampen.

Tromsø-kaptein Thomas Kind Bendiksen var sistemann ut av TIL-garderoben etter lørdagens trening på Alfheim - før avreise til Bergen og skjebnekampen mot Brann søndag.

Han ville ha med seg slutten av den første VM-finalekampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand på NRK1. Den endte med remis - hvilket ikke holder for TIL i Bergen.

– Spennende å følge med på uansett, sier Kind Bendiksen til NRK.

Ikke redd for å tape

Minst like spennende blir det i Bergen søndag ettermiddag. Etter ei lett økt i 3-4 minusgrader på Alfheim, setter «Gutan» seg på flyet til Vestlandet i 14-tida lørdag.

– Vi får ei lett og fin økt her. Stemninga i gruppa er god. Og vi drar til Bergen med masse positiv energi.

Han kom inn i 2. omgang mot Anzji torsdag og løftet TIL-laget.

– Formen er god. Jeg er nok litt ekstra spillesugen etter lite spilletid de siste par ukene og gleder meg veldig til søndag, sier Kind Bendiksen.

– Vi må bare tenke at vi har en god mulighet til å vinne, heller det enn å være redd for å tape, understreker harstadværingen.

Aggressiv innstilling

Kind Bendiksen vil lede «Gutan» i Miika Koppinens skadefravær i Bergen. Og det i en kamp som er den viktigste TIL har spilt på mange år.

Remi Johansen blir også en viktig spiller mot Brann.

– Vi er nødt til å vinne. Og kommer til å gå ut med ei jævlig aggressiv innstilling, sier Remi Johansen - og tar med seg to par gressko til Bergen.

– Vi må være godt skodd også der nede, smiler Remi Johansen.

Remi Johansen, Tromsø IL.

Remi Johansen om søndagens kamp mot Brann.