Hopp til innhold

Fikk kick av fiskereality, nå jubler Nina for håndball-bronse

Bestemte seg for å satse på håndball etter «Skårungen» – gikk fra 3. divisjon til Champions League på én sesong.

Nina Bull-Engelstad nærmer seg finalen i «Skårungen». Også på håndballbanen er hun i sluttspillet.

Nina Bull-Engelstad nærmer seg finalen i «Skårungen». Også på håndballbanen er hun i sluttspillet.

Foto: NRK

Nina Bull-Engelstad (t.v) og Amalie Henriette Finrud Jøsendal

Nina Bull-Engelstad (t.v.) og lagvenninne Amalie Henriette Finrud Jøsendal jubler over bronse i Eliteserien i håndball.

Foto: Privat

Mandager og søndager ser du henne i fiskerealityen «Skårungen» på NRK1. Frisøren fra Drammen har imponert stort, og nærmer seg finalen i konkurransen.

I den 8. episoden danka hun ut Veronica Evjen i duell om hvem som kunne sløye fisk raskest, og Bull-Engelstad er dermed eneste kvinne igjen i serien.

«Skårungen» ble spilt inn i Lofoten for et år siden. Etter innspillinga var 27-åringen fra Konnerud så gira på konkurranser at hun bestemte seg for å ta sats også på håndballbanen. I flere år hadde hun spilt i 3. divisjon for Konnerud, men aldri spilt i landets øverste divisjon.

Nina Bull-Engelstad sløyer fisk kjappest, og slår Veronica Evjen ut av «Skårungen».

Ringte selv til treneren

– Deltakelsen i «Skårungen» var en utrolig artig opplevelse, og jeg fant ut at jeg ville ha mer spenning og moro i hverdagen. Jeg ville rett og slett gjøre mer med livet mitt.

– Jeg psyka meg opp, og tok en telefon til treneren til Glassverket, som jeg kjente litt fra før. Han vet hvilke verdier jeg står for, og jeg fikk lov til å være med under sesongoppkjøringa. Det gikk veldig fint, og plutselig var jeg eliteseriespiller, sier Nina Bull-Engelstad.

Veldig mye spilletid har det ikke blitt i Glassverket. Men kantspilleren har fått sjansen, og med tanke på at hun kom fra spill i 3. divisjon er hun svært fornøyd med sesongen. Og da bronsemedaljen i serien var sikra søndag, kunne hun slippe jubelen løs sammen med lagvenninnene.

Nina Bull-Engelstad

Nina Bull-Engelstad ønsker å satse videre på håndballbanen.

Foto: Erik Buraas / STUDIO B13

Har gitt mersmak

– For meg er dette helt rått, og jeg kan ikke skjønne hvordan jeg skal kunne toppe det siste året. Det begynte med «Skårungen», og plutselig er jeg med i Champions League og får bronse i serien. Dette har virkelig gitt mersmak, og jeg har lyst til å fortsette håndballkarrieren.

Om det blir i Glassverket er fortsatt ikke avklart. Klubben sliter økonomisk, og spillerne har blitt fristilt fra sine kontrakter.

– Jeg skal spille håndball videre, og håper det blir i Glassverket, sier Nina Bull-Engelstad, som uansett skal være med i sluttspillet for nettopp Glassverket etter påske.

Her kan du se de åtte første episodene av «Skårungen»