Fikk ikke gå hjem på grunn av været - nå minker vinden

På grunn av sterk vind og dårlig sikt bestemte barneskolene i Vadsø at det ikke var forsvarlig at barna skulle gå hjem. Dermed måtte samtlige foreldre hente barna sine på skolen. Nå ser det ut som vinden minker.

Fossen skole

Fossen barneskole i Vadsø var en av skolene der barna måtte hentes i dag.

Foto: Arnstein Jensen

I Vadsø har det vært så sterkt uvær i dag at barneskoleelever ikke fikk lov til å gå hjem fra skolen.

– Målingene har ligget på stiv kuling stort sett hele dagen, men det har vært en del vindkast som har vært sterkere enn det. De har vel ligget på rundt 20 meter per sekund, sier vakthavende meterolog ved Vervarslinga i Nord-Norge Hanne Sigrund Byhring

Tar ingen sjanser

– I dag er det slik det har vært i flere dager, ganske kraftig vind, og puddersnøen som er kommet i tillegg hjelper ikke på sikten. Vi snakker vel fort om rundt 400 barn som må hentes, kunne NRKs reporter Stian Strøm melde da han tidligere i dag var innom en av skolene.

– Hvilke beskjeder har skolen kommet ut med til foreldrene?

– Det er jo på bakgrunn av den kraftige vinden som herjer i Øst-Finnmark i disse dager at skolene ikke tar noen sjanser, sier han.

Foreldre henter barn hjem fra Frydenlund skole

Uvær i Nord-Norge har ført til at flere barneskoler har tatt visse forholdsregler. På Frydenlund skole i Narvik blåste både barn og foreldre over ende forrige torsdag.

Foto: Torje Kosmo Karlsen

Vinden minker

I følge Vervarslinga i Nord-Norge kan det se ut som at barna kan komme seg hjem på vanlig vis de neste dagene.

– Det er ikke noen oppdatering i prognosene siden i formiddag, men vi venter på at vinden skal begynne å minke. Fra i morgen formiddag vil det kanskje ha kommet ned på liten kuling, og så vil det nok være nede på en frisk bris på kvelden, sier Byhring.

Hun sier at målingene har vippet mellom sterk og stiv kuling i hele Øst-Finnmark de siste dagene, spesielt på kysten. Når vinden nå minker vil det gjøre ting lettere selv om det måtte komme snø.

– Når vinden minker så vil det fortsatt kunne komme snøbyger i hele perioden, men når vinden minker så blir det ikke like dårlig sikt. Jeg tror nok det har bedret seg til i morgen og at barna ikke må hentes, sier hun.