Hopp til innhold

Fikk hentelapp til postkontor 500 kilometer unna

Da Randi Emaus fra Langfjordbotn fikk hentelapp på pakken hun hadde bestilt, sto det at hun måtte hente den i Tana, som ligger 6 timer unna med bil.

Hentelapp

Denne hentelappen fikk Randi Emaus i posten. Hun har lenge vært misfornøyd med Postens tjenester.

Randi Emaus bor i Langfjordbotn i Finnmark, helt på grensa til Troms. Hun må vanligvis hente pakkene hun bestiller på nett på Coop Prix Bossekop i Alta, som ligger rundt 80 kilometer unna.

Hun har lenge vært misfornøyd med Postens leveringstilbud til distriktene. Begeret var fullt da hun fikk en hentelapp i posten som viste at pakken hennes måtte hentes ut i Tana, 500 kilometer unna.

Randi Emaus

Randi Emaus har lenge vært misfornøyd med Postens tjenester.

Foto: PRIVAT

– Denne hentelappen fra Tana er jo bare komisk, det er blitt en farse.

Posten har beklaget feilen, og pakken er på vei til nærmeste hentekontor,

– Det er bra at Posten beklager og sier at de har gjort en feil, men hvor mange feil skal de gjøre? De tar på en måte ikke oss som bor i utkanten særlig på alvor, sier Emaus.

Burfjord nærmest, men i feil fylke

Dette påstår hun med bakgrunn i å ha tilbrakt lang til på Postens nettsider og på telefon til kundeservice. De har over lang tid slitt med å få til en god ordning med Posten.

Helst vil hun hente pakkene sine i Burfjord, som ligger mye nærmere enn Alta. Problemet er at det ligger i et annet fylke, og hentekontorene følger postnummeret.

– Den beste løsningen ville vært å få pakkene levert hjem. Men hvis vi skal hente pakken, ville det vært best å hente i Burfjord, hvor vi handler veldig ofte. Men det ligger i Troms, og det virket som det ville være umulig, på grunn av logistikken til Posten.

Kan bestille gratis levering hjem

Posten bekrefter at de ikke tilbyr kundene å velge hentekontor selv.

John Eckhoff

Pressesjef i Posten, John Eckhoff, sier at kunder som bor langt unna postkontor kan bestille pakker hjem gratis.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Pressesjef John Eckhoff skjønner at 80 kilometer er langt, men forklarer at Langfjordbotn, i likhet med andre steder som ligger langt unna et hentekontor, kan bestille gratis levering hjem.

– Alle som bor et visst stykke unna postkontor eller postbutikk får tilbud om landposttjeneste, og det er mange som benytter seg av den og får pakken hjem gratis.

– Når du får en hentelapp, så kan du ringe Posten og si at du ønsker pakken levert hjem.

Han anbefaler de som har lang vei til postkontoret å kontakte kundeservice og registrere seg i tjenesten.

Emaus er godt kjent med landposttjenesten, men er ikke fornøyd.

– Vi er meget godt opplyst på dette, men det fungerer ikke. Det er så vanskelig å komme gjennom til Posten at jeg heller kjører til Alta, sier hun.

Hun sier at de på telefonen blir henvist til nettsiden, men at det der sier stopp.

– Da får du beskjed om at det ikke er hjemlevering dit.