Fikk forbud mot å stå om bord

Orkan på Lopphavet ble for mye. MS «Nord-Norge» har snudd og returnerer nå til Hammerfest. Passasjer Ulf Syversen sier de fikk forbud mot å stå om bord.

Hurtigruteskipet MS Nord-Norge

Her er MS 'Nord-Norge' i ferd med å legge til kai i Hammerfest igjen etter å ha snudd på Lopphavet i orkan.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

– Vi var på tur sørover og hadde vel kommet ut på Loppa da vi fikk orkan i kastene inn fra siden. Jeg ble slengt flere meter og rett inn i veggen på lugaren, forteller Ulf Syversen.

Ulf Syversen

Ulf Syversen forteller om en stormfull tur med Hurtigruten

– Så kom kapteinen over høyttaleranlegget og fortalte at alle måtte enten sitte eller ligge på dørken. Det var forbudt å stå, forteller han.

Syvertsen er styreleder i Helse Finnmark og var på vei til Tromsø til et møte.

Da NRK snakket med ham like før klokken 20.30 kunne han fortelle at skipet da var på vei tilbake til Hammerfest og var ventet dit i løpet av kvelden.

Syvertsen forteller at han merkelig nok ikke har blitt sjøsyk.

– Og med bakgrunn fra Kystverket kunne jeg vel ikke innrømt det heller om så hadde vært, sier han og ler.

Etter at skipet snudde og satte kursen nordover mot Hammerfest igjen så har mannskapet om bord gått fra lugar til lugar for å sjekke at alt har vært i orden med passasjerene.

Kaos om bord

Purserassistent Anna Hagberg om bord i fartøyet forteller at det er relativt kaotisk om bord og hektisk aktivitet for å få ryddet opp.

– Det ligger papir, tallerkener og mat strødd, men heldigvis har det gått bra med passasjerene og de fleste tar det med godt humør. Det er vel en bare som har fått seg en liten kakk i hodet etter å ha truffet en dørkarm, forteller hun.

Hurtigruta MS «Nord-Norge» måtte snu i orkan

Slik så det ut om bord på MS «Nord-Norge».

Foto: Ulf Syversen