Her sykler Mia (4) pokalen til Arctic Race-vinneren

Stolte barnehagebarn fikk oppgaven med å frakte pokalen til Arctic Race-vinneren i Tromsø sentrum.

premiebarn

Mia (på sykkelen),Helene, Jørgen, Olav, Vebjørn og Ingrid fikk æren av å overlevere pokalen til statsministeren.

Foto: Håvard Holme / NRK

Det var den flotte og pyntede barnegjengen på seks barn i 4 og 5 år – Helene, Jørgen, Olav, Mia, Vebjørn og Ingrid, som fikk oppgaven med å dele ut den største pokalen under premieutdelingen til Arctic Race foran den store folkemengden ved Polaria i Tromsø i dag.

Etter en kort øvingsøkt tidligere på dagen der de fikk møte statsministeren og holde pokalen var de klare til å utføre det ærefulle oppdraget.

Tidligere på dagen fikk de også motta egne medaljer – som de har hengende rundt halsen. Barna tok jobben på kort varsel, da de kun kvelden i forveien ble ringt opp av ordfører Jens Johan Hjort som ønsket å vise fram folkesjelen i Tromsø.

pokalbarn

Pokalen var ikke noe tung, lover barna.

Foto: håvard holme / nrk

De var alle enige om at pokalen er veldig fin og alle var krye over å få dele ut den største pokalen. Moren, Lisa Brovold, har forsøkt å forberede Mia litt, men har ikke ønsket å fortelle for mye om hvor mange som kommer til å se på for å ikke skremme henne.

Mia synes det er veldig spennende å få sykle med en så stor pokal framfor så mange mennesker. Men etter utdelingen kunne hun stolt fortelle at den ikke var noe tung.