Det internasjonale sjakkforbundet er bekymret for OL-økonomien

Onsdag uttrykte Det internasjonale sjakkforbundet bekymring for økonomien til sjakk-OL. Ledelsen venter fortsatt på penger fra staten.

Børge Robertsen

Administrerende direktør Børge Robertsen og ledelsen i sjakk-OL var onsdag i møte med FIDE.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Vi har hatt et møte i dag, hvor vi har gått gjennom fremdriften for arrangementet. FIDE er godt fornøyd med hvor vi ligger i løypa. De har hatt andre arrangementer tidligere som ikke har vært i nærheten så godt forberedt som vi har vært, sier Hans Olav Karde, styreleder i sjakk-OL.

Lekene i Tromsø skal egentlig arrangeres i august. Men ifølge ledelsen står arrangementet i fare, etter at de ikke fikk en ekstrabevilgning på 15 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett.

Onsdag hadde ledelsen for sjakk-OL et møte med Det internasjonal sjakkforbundet (FIDE), som ikke var klar over utfordringene for sommerens arrangement.

FIDE er bekymret

– Møte er berammet for lenge siden. Vi skal se på hvordan vi planlegger å arrangere mesterskapet, og skal se på lokalene og logistikk i dag. Økonomien vil naturligvis bli et tema, sa administrerende direktør for lekene, Børge Robertsen, til NRK før møtet.

Under en pressekonferanse uttalte representantene fra FIDE at de var bekymret for den økonomiske situasjonen, men regner med at det kommer i orden.

– De sa også at vi burde informert dem tidligere om situasjonen, og det innrømmer vi at vi burde gjort. Men vi prioriterte å informere de som har påvirkningskraft i denne saken først, sier Karde til NRK.

Mange ubesvarte spørsmål

Han understreker at det er uheldig at det er så virrer så mange ubesvarte spørsmål rundt lakene, noen måneder før det skal arrangeres.

– For oss i styret er det viktig å holde motivasjonen oppe. Vi må fortsette som om vi finner en løsning ved hjelp av den statlige støtten vi har søkt om, sier Karde.

– Føler du deg trygg på at dette ordner seg?

Nei, men vi håper flertallet på Stortinget ser at vi ikke kan stoppe et så stort internasjonalt arrangement på grunn av 15 millioner kroner.