Fersk TIL-trener klar for første kamp

Truls Jenssen er forberedt på hard motstand når TIL møter Haugesund i bortekamp på søndag.

FIT FOR FIGHT: Truls Jenssen og resten av TIL møter Haugesund på søndag.
Foto: Therese Bergersen / NRK

Tirsdag denne uken ble det kjent at Truls Jenssen blir ny hovedtrener i Tromsø IL (TIL). Allerede dagen etter Bård Flovik fikk sparken som hovedtrener, var Jenssen i gang på Alfheim, hjemmebanen til TIL.

Søndag leder Jenssen TIL i sin første kamp med laget, i bortekampen mot Haugesund. Haugesundsgutta knuste sin motstander i gårsdagens kamp mot nordiske Coleraine i det som har blitt omtalt som den mest overlegne seieren under den første kvalifiseringsrunden i Europa League.

Lagånd og stolthet

Jenssen forteller at både han og laget er klare for kamp, men er forberedt på å møte hard motstand hos Haugesund på søndag.

– Det blir sikkert en tøff bortekamp, men vi forholder oss til verdiene vi har i TIL - god lagånd og å være stolt av å være TIL-spiller, sier Jenssen til NRK.

Det er en stund siden Jenssen har vært hovedtrener. Selv om han til nå har holdt seg avslappet, tror han det blir en del nerver i helgen.

– Men det er kjempetrivelig å være sammen med trenerteamet, ikke minst så mange unge, flotte mannfolk, forteller Jenssen.

Kan bli permanent stilling

Jenssen er en av kandidatene til å bli permanent TIL trener fra.1. januar 2018. Selv om det er en spennende mulighet, forteller Jenssen at han allerede har en jobb han trives i, som utviklingsleder i klubben.

– Vi får henge opp et lite «men» der. Men det får bli med det hittil.

Jeg har også en annen fin jobb i klubben som utviklingsleder, og har veldig lyst til å fortsette i den. Så kan vi jo henge opp et lite men - men ikke mer enn det.