Fem tiltalt for grov narkotikasmugling i omfattende sak

Fem personer, to nordmenn og tre polakker, er tiltalt for å ha innført store mengder amfetamin til Tromsø.

Amfetamin og metadon olje

Bilder fra politiet viser flaskene som ble beslaglagt hos de tiltalte. De to flaskene inneholder amfetamin – og metadonolje.

Foto: Politiet

Tre polakker og to nordmenn, henholdsvis fra Tromsø og Finnmark, er tiltalt for å ha smuglet inn amfetamin til Tromsø. Statsadvokat Hugo Henstein sier det er en alvorlig sak.

– Klassisk sak

– Dette er en klassisk narkotikasak. Vi vet på generell basis at amfetamin som smugles til Norge gjerne kommer fra Polen og Litauen, sier Henstein.

De to nordmennene har, i samarbeid med en polakk, bestilt narkotikaen og fått to polakker til å reise med varene til Tromsø.

De to, en kvinne og en mann, fraktet det som tilsvarer 3 kilo amfetamin, med bil gjennom Sverige og over norskegrensen på Bjørnfjell.

Fem tiltalte, fire møter i retten

– Det er fem personer som er tiltalt men jeg blir ikke forbauset om bare fire møter opp, sier statsadvokat Hugo Henstein.

– Den polske kvinnen ble løslatt fra varetekt tidligere i år, og vi vet ikke hvor hun er, sier han. Hun befinner seg nok et eller annet sted i Polen. Vi har etterlyst henne, men jeg er langt fra sikker på at hun kommer til å møte opp i retten.

Kommer dere til å føre saken mot henne selv om hun ikke er til stede under hovedforhandlingen?

– Nei, det har vi ikke anledning til, fordi strafferammen i saken er for høy. Dersom hun ikke kommer, må saken mot henne utsettes.

De fem er tiltalt etter straffelovens paragraf 232, som har en strafferamme på 10 års fengsel.

Saken kommer opp for Nord-Troms tingrett i uke 49.