Far tiltalt for seksuelle overgrep mot datter

En mann i 50 årene må tirsdag møte i Øst-Finnmark tingrett, der han står tiltalt for seksuelle overgrep mot sin egen datter i over en syvårs-periode.

Østfinnmark tingrett

ØST-FINNMARK TINGRETT: Datteren må vitne mot sin far i 50-årene, som står tiltalt for å ha forgrepet seg på henne flere ganger over en syvårs periode.

Foto: Tarjei Abelsen / NRK

Tirsdag starter rettsaken mot en mann i 50-årene som står tiltalt for seksuelle overgrep mot sin egen datter.

Overgrepene skal ha skjedd i tidsrommet fra 2001 til 2008. Datteren var kun 10 år da overgrepene startet i år 2001.

Det er satt av tre dager til saken, der totalt syv personer skal vitne mot mannen som tidligere hatt en sentral stilling i en Finnmarks-kommune. Etter at saken ble kjent for politiet mistet kommunetoppen jobben.

Les også: Kommunetopp tiltalt for overgrep

Hadde 2000 overgrepsbilder

Aktor i saken er statsadvokat Tor Børge Nordmo. I tiltalebeslutninger er mannen tiltalt på i alt tre punkter i straffeloven som tar for seg seksuelle overgrep.

Foruten overgrep mot sin egen datter, er mannen også tiltalt for å ha lastet ned over 2000 bilder, eller videoer, som inneholder seksuelle overgrep mot barn.

Ifølge tiltalen er dette bilder av en svært grov karakter.

– Øvre strafferamme for det mannen står tiltalt for er henholdsvis 10 år for seksuelt overgrep mot barn under 14 år, fem år for seksuell omgang med slektning, og tre år for å ha vært i besittelse av overgrepsbilder, sier statsadvokat Nordmo.