Se meldinger fra Ammars innboks på Facebook lengre ned i saken!
– Etter oppmerksomheten i mediene, nådde historien ut til mange. Da jeg åpnet Facebook, hadde jeg fått en drøss med beskjeder i innboks. Både i, og utenfor, Norge, forteller Ammar Almohamad Alabo fra Syria.
For utenom støttemeldinger fra Norge, har han også fått meldinger fra folk i Australia, Sverige og Italia, forteller han:
– Jeg er utrolig glad for all støtte jeg har fått. Mange har oppfordret meg til å fortsette å være den jeg er og ikke høre på andre, sier han.
Slik ble Ammar hengt ut på nett. Mange som kommenterte på posten ga uttrykk for at de mente det ikke var riktig å kritisere ham for å kjøpe mat.
Foto: Skjermdump fra Facebook– Hundrevis av meldinger
NRK fortalte torsdag historien om Ammar Almohamad Alabo som ble hengt ut på en innvandringskritisk side på Facebook, med et bilde av at han handlet brød til vennene sine på en matbutikk i finnmarksbyen Vadsø.
Det var en kvinne som tok bilde av Ammar og la det ut på Facebook. I en kommentar til bildet ga hun uttrykk for at hun ikke like at Ammar var bemidlet nok til å ha råd til å fylle en handlevogn med kneipp.
Hilde Meyer, nestleder ved Oscarsgata Mottak i Vadsø, har vært sammen med Ammar i dag og er overveldet over responsen.
– Ammar har fått SMS-er og hundrevis av meldinger på Facebook. Jeg har også fått meldinger fra folk som ber meg overbringe støtte til ham.
NRK spurte Ammar om tillatelse til å publisere noen av meldingene. Her er noen av støtteerklæringene:
– Vadsø reiser seg
Også i Vadsø har folk sagt sin mening. Coop i Vadsø, der Ammar opplevde å bli fotografert, har også gitt sin støtte ved å gi Ammar blomster og et gavekort på 1000 kroner.
Saken har vakt stort engasjement på Facebook, og hundrevis av mennesker har gitt sin støtte til Ammar gjennom kommentartråder på artiklene som er lagt ut på NRK.no
Hilde Meyer synes det er sterkt å se responsen til Ammar.
– Vi er en stor bosettingskommune i Vadsø, som bosetter 90 personer i året. Så ser vi at så mange mennesker her i byen reiser seg og sier at dette ikke er greit. Det varmer, og gjør meg veldig glad, sier hun.
NRK har forsøkt å få en kommentar fra kvinnen som tok bildet av Ammar og postet det på Facebook, uten å lykkes.