Hopp til innhold

Får Facebook-meldinger fra hele verden: – Jeg er utrolig glad for støtten

Etter at syriske Ammar ble fotografert på butikken og hengt ut på en innvandringskritisk side, har han fått hundrevis av støttemeldinger på Facebook.

Ammar Almohamad Alabo og Hilde Meyer

Ammar Almohamad Alabo og Hilde Meyer. Syreren Alabo er innvilget asyl i Norge, og bor nå ved Oscarsgata Mottak i Vadsø i Øst-Finnmark.

Foto: Oscarsgata Mottak, Vadsø

Se meldinger fra Ammars innboks på Facebook lengre ned i saken!

– Etter oppmerksomheten i mediene, nådde historien ut til mange. Da jeg åpnet Facebook, hadde jeg fått en drøss med beskjeder i innboks. Både i, og utenfor, Norge, forteller Ammar Almohamad Alabo fra Syria.

For utenom støttemeldinger fra Norge, har han også fått meldinger fra folk i Australia, Sverige og Italia, forteller han:

– Jeg er utrolig glad for all støtte jeg har fått. Mange har oppfordret meg til å fortsette å være den jeg er og ikke høre på andre, sier han.

Kjøpte brød - hengt ut på Facebook

Slik ble Ammar hengt ut på nett. Mange som kommenterte på posten ga uttrykk for at de mente det ikke var riktig å kritisere ham for å kjøpe mat.

Foto: Skjermdump fra Facebook

– Hundrevis av meldinger

NRK fortalte torsdag historien om Ammar Almohamad Alabo som ble hengt ut på en innvandringskritisk side på Facebook, med et bilde av at han handlet brød til vennene sine på en matbutikk i finnmarksbyen Vadsø.

Det var en kvinne som tok bilde av Ammar og la det ut på Facebook. I en kommentar til bildet ga hun uttrykk for at hun ikke like at Ammar var bemidlet nok til å ha råd til å fylle en handlevogn med kneipp.

Kjøpte brød til vennene - hengt ut på Facebook

Hilde Meyer, nestleder ved Oscarsgata Mottak i Vadsø, har vært sammen med Ammar i dag og er overveldet over responsen.

– Ammar har fått SMS-er og hundrevis av meldinger på Facebook. Jeg har også fått meldinger fra folk som ber meg overbringe støtte til ham.

NRK spurte Ammar om tillatelse til å publisere noen av meldingene. Her er noen av støtteerklæringene:

Jeg er veldig lei meg for hvordan du har blitt behandlet bare fordi du skulle kjøpe brød for dine venner på Rimi. Men du bør vite at ikke alle nordmenn ikke er sånn. Noen mennesker er bare onde og uvitende og forstår ikke hva du har gått gjennom. Jeg ønsker deg lykke til og jeg håper du og dine venner blir trygg :) (jeg håper jeg sendte denne til rett person, hvis ikke, så beklager jeg)

Person som sendte beskjed

Hello. Velkommen til Norge! Du er en veldig snill person, som hjelper dine venner. Jeg beklager at det er så onde og dumme mennesker i Norge (...) Du får støtte fra mange nordmenn, vi er sinte og pinlig berørte på grunn av denne onde oppførselen !!
Sender deg gode tanker, og ønsker deg lykke til!

Person som sendte beskjed

Hei Ammar! (...) Jeg synes at det at du kjøpte brød til dine venner var en veldig fin handling – og jeg tror naboen din bør lære av deg i stedet for å kritisere deg. Du virker som en herlig mann, og vi er heldig siden valgte å komme til Norge. Så igjen: velkommen! Stor klem fra Oslo

Person som sendte beskjed

Kjære Alabo. Jeg leste artikkelen om deg og bare ønsker å fortelle deg at vi er mange som støtter deg. Jeg beklager at du måtte oppleve dumhet og rasisme fra noen mennesker som åpenbart ikke forstår din situasjon. Husk at de fleste nordmenn ønsker deg velkommen til vårt land! Fortsett med det gode arbeidet, jeg ønsker deg alt det beste.

Kvinne som sendte beskjed

Halla :)

Leste artikkelen på Nrk.no. Håper du ikke tar deg nær av idiotene der ute, idioti har nådd nye høyder her i landet dessverre. Heldigvis er de idiotene i mindretall. Stå på mann! ;)

Person som sendte beskjed

– Vadsø reiser seg

Også i Vadsø har folk sagt sin mening. Coop i Vadsø, der Ammar opplevde å bli fotografert, har også gitt sin støtte ved å gi Ammar blomster og et gavekort på 1000 kroner.

Saken har vakt stort engasjement på Facebook, og hundrevis av mennesker har gitt sin støtte til Ammar gjennom kommentartråder på artiklene som er lagt ut på NRK.no

Hilde Meyer synes det er sterkt å se responsen til Ammar.

– Vi er en stor bosettingskommune i Vadsø, som bosetter 90 personer i året. Så ser vi at så mange mennesker her i byen reiser seg og sier at dette ikke er greit. Det varmer, og gjør meg veldig glad, sier hun.

NRK har forsøkt å få en kommentar fra kvinnen som tok bildet av Ammar og postet det på Facebook, uten å lykkes.