Hopp til innhold

Fant over 9.000 overgrepsfilmer hos 25 år gammel mann

25-åringen nekter straffskyld, selv om politiet har funnet mer enn 3.000 overgrepsbilder og mer enn 9.000 overgrepsvideoer hjemme hos han.

Gøril Lund

ALVORLIG: Politiadvokat sier mengden overgrepsmateriale, og alderen på barna på bildene og videoene, gjør denne saken alvorlig.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Vi ser på dette som er relativt alvorlig sak, sier politiadvokat Gøril Lund.

Torsdag skal en 25 år gammel mann fra Tromsø møte i Nord-Troms tingrett. Han er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 311, for å ha skaffet og vært i besittelse av store mengder overgrepsmateriale.

Hjemme hos mannen har politiet funnet til sammen 17.454 filer med ulovlig seksualisert materiale. Det dreier seg om mer enn 3.000 unike bilder og mer enn 9.000 videoer.

Ifølge tiltalen viser bildene og videoene grove seksuelle overgrep mot både barn og babyer.

– Vi har ingen oversikt over hvor dette materialet kommer fra, men det gjelder materiale som er kjent for politiet og Kripos fra før. Det kommer fra hele verden. Vi har ingen grunn til å tro at det er egenprodusert eller at det gjelder lokale barn, sier politiadvokaten.

– Hvordan kom dere over denne saken?

– Vi kom over dette under en ransakelse, det er det jeg kan si.

Det er satt av to dager til rettssaken. 25-åringens forsvarer Håvard Utstøl Jakobsen forteller at den tiltalte mannen stiller seg uforstående til tiltalen.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier Jakobsen.

– Hvordan forklarer han at politiet har funnet overgrepsmateriale hjemme hos han?

– Det ønsker jeg ikke kommentere

Hacke-verktøy

25-åringen er også tiltalt for å ha vært i besittelse av et spesielt hacke-verktøy.

– Dette verktøyet kan blant annet brukes til å dekode passord, eller til å få tilgangsdata til andre folks datamaskiner. Vi vurderer det slik at han hadde planer om å bruke det til en straffbar handling, sier Gøril Lund.