Fant omkommet mann i en bekkedal

Politiet har funnet en omkommet mann i en bekkedal i Bardu. En person er savnet i samme område.

Stor-Ala

Fjellet Stor-Ala ved Setermoen, er et av områdene hvor det skal letes etter den savnede 68-åringen.

Foto: Arild Moe / NRK

– Den omkomne hentes ned ved hjelp av helikopter, og det er meget bratt på stedet. Identifisering av mannen vil deretter finne sted, opplyser politiet.

Det ble satt i gang leteaksjon mandag formiddag etter at en 68 år gammel mann ble meldt savnet fra boligen sin på Setermoen.

– Hundre prosent identifikasjon får vi først gjort når vi har hentet den omkommende ned, sier innsatsleder Trygve Møllebakken på stedet.

NRK får opplyst om at de nærmeste pårørende er informert om at det er gjort funn av en død person.

Stor leteaksjon

Både Helikopter og ATV fra Forsvaret ble satt inn i letinga etter mannen som er savnet.

Det er antatt at mannen dro ut på fjelltur i området rundt Setermoen i går, opplyser Troms politidistrikt. Han bor alene, men hadde har lagt igjen beskjed hjemme om at han var dratt på tur.

– Folk hadde kontakt med mannen på lørdag, så da vet vi at han var hjemme.

Trygve Møllebakken

Politiets innsatsleder, Trygve Møllebakken, ber om at observasjoner/opplysninger om sykkelen meldes til Målselv lensmannskontor på telefon 77838960 eller operasjonssentralen på tlf. 02800.

Foto: Arild Moe / NRK

– Han har ei liste over turer han har gått i Bardu Fjelltrim 2014, så vi starter leting i de fjellene han så langt ikke har vært på. Det sier operasjonsleder Gunnar Baardsen i Tromsø politidistrikt.

– Vi har så langt flere aktuelle områder å lete i, og er i oppstartsfasen rundt leteaksjonen. Frivillige mannskaper er innkalt. Problemet er at det er mange fjell og store områder slik at vi ikke helt vet hvor vi skal konsentrere letinga, sier Baardsen.

Været i området har vært bra de siste dagene. Det er nå 18 grader og vindstille i Bardu, skriver Yr.no.

Hadde med seg en blå sykkel

– Vi oppfordrer folk som går tur i Bardu rundt Setermoen om å være ekstra oppmerksomme, sier operasjonslederen.

Mannen har trolig med seg sykkelen sin- en blå sykkel med sideveske bakpå – politiet ber folk melde fra dersom de skulle observere denne.

Saken oppdateres.

Laster kart, vennligst vent...