37.000 har latt seg lure av en falsk Lotto-Hilde på Facebook

Flere tusen har latt seg lure av en falsk Lotto-Hilde på Facebook. Men det er ikke den tidligere programlederen i Norsk Tipping som står bak, og du kan heller ikke vinne Lotto ved å klikke på lenken.

Lotto-Hilde

Her er meldingen som lurte flere hundre tusen norske Facebook-brukere i går. Hilde Wøhni Joakimsen, som nå arbeider i NRK, forteller at hun ikke står bak meldingen, og at hun ikke liker at noen skriver falske meldinger fra henne på Facebook.

I disse dager har følgende melding spredd seg på Facebook:

«Hei! Dette er Hilde fra Lotto på Hamar. Norsk Tipping er nå på Facebook, og i den anledning vil 10 heldige vinnere få en premie på hele 2 millioner skattefrie, norske kroner! Alt du trenger å gjøre er å like denne lenken, og du kan være en av de heldige som får sommeren snudd på hodet i år!»

NRK har testet å trykke på lenken på et sikkert nettverk, med en falsk Facebook-profil. Det er ennå usikkert hva som skjer når man trykker på den falske meldingen, bortsett fra at det dukker opp en såkalt pop-up reklame.

– Hva i alle dager?

Lotto-Hilde, som egentlig heter Hilde Wøhni Joakimsen, og som ikke har vært Lotto-Hilde på ett år, forteller at hun oppdaget den falske meldingen i går.

– Ja, jeg har ikke sett den tidligere, men merket den tirsdag. Da lurte jeg på hva i alle dager det var for noe? Det er jo ett år siden jeg sluttet i Norsk Tipping, men alle vet jo hvem som menes med Lotto-Hilde, sier hun.

37.000 liker falsk Facebook-melding

Ifølge Facebook har 37.000 klikket på lenken onsdag formiddag. Joakimsen forteller at det er irriterende.

– Det virker som det er en personlig melding fra meg. Det er flere av vennene mine på Facebook som har trykket på den, og jeg har gått ut og advart mot at det verken er meg eller Norsk Tipping som står bak, sier hun.

– Er du helt sikker på at du ikke står bak?

– Ja, det er ikke meg, flirer Hilde, som nå arbeider i NRK Troms og Finnmark som journalist og programleder.

Norsk Tipping: – Alvorlig!

Magne Vikøren

- Ikke trykk på lenken, advarer Magne Vikøren fra Norsk Tipping.

Foto: Sverre Houmb

Magne Vikøren, kommunikasjonssjef i Norsk Tipping, forteller at de ikke er sikre på at det er et virus det er snakk om, men at de ser på meldingen som alvorlig allikevel.

– Vi liker ikke dette i det hele tatt. Falsk informasjon er alvorlig, og vi liker ikke at navnet vårt blir misbrukt for noe slikt, sier Vikøren.

Han forteller flere har tatt kontakt med Norsk Tipping, og at de har gått ut med en melding om at det ikke er dem som står bak meldingen.

– Mange har nok fått med seg at det er falsk. Uansett så vinner man ikke lotto ved å klikke på en link. Man vinner lotto, ved å spille lotto, sier han.

De har nå kontaktet Facebook sine representanter i Norge, og gitt beskjed om den falske meldingen.

I tillegg til den falske medlingen fra "Lotto-Hilde", har det også kommet enda en melding ifra Norsk Tipping, hvor de deler ut én million kroner til 1000 stykker, fordi de har for mye penger. Det er kanskje ikke overraskende at også denne meldingen er falsk.