Hopp til innhold

Erik Valnes går i Klæbo sine fotspor – vil gå flere distanser i OL 2022

VM-helten fra Sørreisa sikter nå mot både sprint, distanse og stafett i OL i 2022.

Erik Valnes

«Godstoget fra Nord» avslører nå sine planer for OL i 2022 i Beijing i Kina.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Erik Valnes tok gull med Klæbo på lagsprint og sølv individuelt under VM-debuten i Tyskland tidligere i vinter.

Selv om han er fornøyd med mesterskapet, har han allerede retta blikket mot neste sesong – og ikke minst neste OL i Kina.

– Jeg føler at 10 km klassisk på en første etappevariant passer meg godt. I tillegg til sprint har jeg også planer om å komme meg inn på et stafettlag. Det hadde vært fryktelig stas, sier Valnes til NRK.

Valnes knuste alle da han tok NM-gull i Trondheim sist vinter på 10 km klassisk. I verdenscupåpningen i Ruka i Finland slo Valnes Klæbo i spurten – Klæbos første finaletap i sprint på to år.

Nåløyet i OL er trangere siden det er færre landslagsløpere i troppen i Beijing. Likevel vil 24-åringen vise at han er en god nok kandidat, og at det ikke er bare sprint som er hans greie.15 km klassisk i OL kan også være en distanse for Valnes, i tillegg til sprint.

Inspirasjonen kommer mye fra Johannes Høsflot Klæbo, som tok store steg på distanse sist sesong.

– Vi gjør mye likt, og det er mye å hente fra han. Jeg søker inspirasjon hos flere på laget som er gode på de distansene jeg vil gå, sier Valnes.

Øyeblikket. Endelig var Erik Valnes aller best. I Ruka i Finland slo han verdens beste sprinter Johannes Høsflot Klæbo, og tok sin første individuelle seier i verdenscupen.

Øyeblikket der Erik Valnes endelig var aller best. I Ruka i Finland slo han verdens beste sprinter Johannes Høsflot Klæbo, og tok sin første individuelle seier i verdenscupen.

Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva

En god kandidat

– Jeg hadde ikke vært nervøs for å bruke han i vinter, verken på stafett eller klassisk. Han kunne gjort en god figur der.

Det sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum, som mener Valnes har flere av egenskapene som behøves i en stafett.

– Han er god til å gå i felt, vant til å skulder mot skulder i sprint. Det trengs i de to klassiske etappene i stafett.

Langrenn i OL skal avvikles på rundt 1700 meter over havet i Beijing, men Valnes frykter ikke høyden.

– Jeg har trent litt i høyden så jeg har en viss pekepinn hvordan det er. Jeg føler jeg responderer veldig godt på høyde, sier en optimistisk skiløper.