Enorme snømengder skaper kaos - og verre skal det bli

Snøen laver ned i hele Troms, og fører til problemer på veiene torsdag.

Snøkaos

En bergingsbil møter en hjullaster og en buss i ei trang, igjennsnødd gate i Tromsø. Bussen måtte rygge flere hundre meter. mens hjullasteren kom seg forbi på siden.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Det er utfordrende å være yrkessjåfør i Tromsø når vinterværet er som verst. Det sier Jørn Eilertsen, sjåfør på en av Remiks sine renovasjonsbiler i Tromsø kommune.

Jørn Eilertsen, Remix

Jørn Eilertsen trives i renovasjonen i Tromsø også på utfordrende dager der snøen laver ned.

Foto: Sveinung Åsali / NRK

Torsdag må han krangle søppelbilen fram langs trange nedsnødde veier i Tromsø.

Må kjøre vekk snøen

– Nå er det kommet så mye snø at vi er avhengige av å kjøre bort snøen, sier Leif Harald Pedersen, fagleder i bydrift, Tromsø kommune.

Pedersen sier bydrift klarer å holde hovedveiene i Tromsø åpne, men at det fremdeles vil bli vanskelig å kjøre på småveiene i byen.

– Vi har alle brøytebiler på veiene, både egne og innleide biler, sier Pedersen som oppfordrer folk til å unngå å la privatbiler stå så langt ut på veiene at de hindrer brøyting.

Dårlig vær preger Finnmark og Troms også i dag. En rekke veier er stengt eller kolonnekjørt. Flere fergesamband er også innstilt.
En personbil kjørte i ettermiddag inn i et snøskred som gikk over E6 ved Leirbotnvann nord for Alta. Ingen personer kom til skade.
Varsom.no melder om betydelig skredfare i Troms og Finnmark,

Dårlig vær

Folk i Troms må belage seg på at det torsdag fortsatt blir vanskelige kjøreforhold i hele fylket.

Ifølge Meteorologisk institutt er det ventet lokalt kraftige snøbyger og snøfokk. I kombinasjon med sterk vind i perioder vil dette gi vanskelige kjøreforhold.