Endelig til Gaza

Støtten fra Senja og resten av Troms betyr utrolig mye for dem vi har møtt, forteller ungdomsarbeiderne.

Fotballtrøyer til Gaza
Foto: Karl Kristian Hansen

To delegater fra Ungdomshuset Tvibit i Tromsø, lyktes etter flere forsøk endelig med å ta seg inn i Gaza.

Det er andre gang i år at en delegasjon fra Ungdomshuset Tvibit i Tromsø har gjort et forsøk på å komme seg inn i vennskapsbyen Gaza.

Denne gangen hadde de også med seg representanter fra Nordnorsk kompetansesenter i sirkus og teater – Kulta i Tromsdalen. Formålet var å arrangere flere kurs for ungdommer i Gaza by.

Stoppet på grensen

Filmkurs i Gaza

Noen av ungene som har venta på kulturarbeiderne fra Tromsø.

Foto: Silje Ryvold

Første forsøk på å krysse grensa ble gjort i forrige uke. De fikk avslag på søknaden og størstedelen av delegasjonen måtte returnerte til Tromsø forrige fredag.

- Mange av dem måtte dessverre returnere til Tromsø med uforretta sak.

Silje Ryvold og Karl Kristian Hansen fra Tvibit ble imidlertid igjen i Jerusalem, fast bestemt på å gjøre ett nytt forsøk på å komme inn i Gaza. Og tirsdag denne uken, fikk de endelig positivt svar på søknaden og slapp over grensa.

- Nå har vi fått komme inn. Kursene gikk i vasken, men vi har fått møtt alle samarbeidspartnerne våre og diskutert samarbeidsprosjektene, forteller Silje.

Pengene kom frem

De fikk omtrent 24 timer inne i området før de måtte vende nesen hjemover igjen. Likevel fikk de også tid til å besøke proteseverkstedet i Gaza, som Ingrid Evertsen på Senja har samlet inn penger til over lang tid. Blant annet ble det i vår arrangert flere solidaritetskonserter i Troms, der inntektene gikk uavkorta til verkstedet.

- Det var et veldig sterkt møte med lederen der, og han snakka mye om hvor mye støtten til proteseverkstedet betyr.

- Vi fikk dokumentasjon på at 36 nye pasienter har fått nye arm - eller benproteser for penger fra Troms, forteller Silje Ryvold.

De to ungdomsarbeiderne fikk også tid til å overlevere et sett fotballdrakter fra TIL til ordføreren i Gaza.

Nyheter fra Troms og Finnmark