Hopp til innhold

Endelig hjemmejul etter tøff profftid

Etter nyttår flytter kona og sønnen til Tom Høgli til København.

Tom Høgli og sønnen Wilhelm

Tom Høgli og sønnen Wilhelm (3) ønsker alle en riktig god jul fra rekkehuset på Kaldslett noen få kilometer fra Tromsø sentrum.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Å komme hjem til jul i år er ekstra stas for landslagsback Tom Høgli (30). Ikke bare fordi han etter overgangen fra Tromsø til Club Brugge sommeren 2011 har vært nødt til å ta julefeiringa i utlandet.

Det siste halve året har Høgli bodd alene i København – mens kona June Utnes og sønnen Wilhelm (3) har befunnet seg knappe 2000 kilometer unna, i familiens rekkehus på Kaldslett i Tromsø.

Created by InfoDispatcher

Se TV-reportasjen lillejulaften hjemme hos Tom Høgli der han spiller fotball med sønnen Wilhelm. Og snakker om at profflivet også har sine mindre glamorøse sider.

– Til tider har det vært tøft for min del. Det har nok vært verst for meg som har sittet alene. Og har savnet dem, sier Tom Høgli.

Prioriterte konas karriere

Årsaken til at familien har bodd fra hverandre er at kona June Utnes ønsket å jobbe videre med en doktorgrad i Tromsø.

– Vi havnet i en spesiell situasjon der kona mi var godt i gang med en doktorgrad samtidig som jeg spilte i utlandet. Da fant vi ut at det var like viktig at hun fikk fullført sine drømmer og sin karriere. Derfor valgte vi å dele oss litt opp for en liten periode. Og det synes jeg vi har klart veldig fint – selv om jeg har kjent på savnet, forteller en åpenhjertig Høgli til NRK.

Tom Høgli

Tom Høgli innrømmer at det har vært tøft å bo i København uten resten av familien det siste halve året.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Han er glad for at kona og sønnen flytter til Danmark på nyåret.

– Da blir vi samlet igjen, det gleder jeg med til. Og da er denne perioden historie, liksom, sier Høgli.

God julestemning

Lille julaften formiddag er det god julestemning i stua. Treet er pynta. Og Wilhelm kan ikke vente med å få åpne gavene som ligger stablet under treet.

Familien Høgli

Familien Høgli samlet på stranden - June, Wilhelm og Tom.

Foto: Privat

Han begynner å skjønne dette nå, sier Høgli – og må sette på bremsene når guttungen ønsker å hive innpå nok en kakemann.

Han har ferie i Tromsø fra profflivet i FC København til et godt stykke ut i januar. Klubben er slått ut av Europa League, men er fortsatt med i cupen i Danmark.

Og i serien er det også muligheter. Avstanden opp til FC Midtjylland er skrumpet inn til åtte poeng.

– Jeg håper at jeg i løpet av mine par år i FCK at jeg skal kunne løfte pokalen en eller annen gang, sier Høgli.

Han regner med å spille i Ståle Solbakkens klubb fram til kontrakten løper ut, sommeren 2016. Deretter kan det bli retur til Tromsø og TIL.