Endelig får Thekla (20) hjelpe barn i nød

Thekla Eilertsen Bergli har drømt om å hjelpe personer i fattigdom hele livet. Nå er flybilletten kjøpt.

Techla Eilertsen Bergli

Thekla Eilertsen Bergli (20) inviterer Tromsøværinger på loppemarked til inntekt til jordskjelvrammede i Nepal.

Foto: Privat

Helt siden Thekla Eilertsen Bergli (20) var et lite barn, har hun drømt om å hjelpe folk, og spesielt barn i nød.

– Hver gang det ble vist tv-bilder av folk som led av fattigdom og nød sa jeg alltid at de skulle jeg hjelpe når jeg ble stor.

Ønsket om å hjelpe andre har også hatt betydning i forhold til valg av utdanning, Eilertsen Bergli studerer psykologi og ønsker å bli psykolog.

Om få uker reiser Eilertsen Bergli til Nepal for å bidra i hjelpearbeidet etter jordskjelvkatastrofene.

– Nødt til å reise

– Jeg og en kompis satt og leste om tragedien der over 8500 mennesker omkom, det var da jeg fant ut at jeg ikke bare kunne snakke om å hjelpe, jeg var nødt å reise.

Etter en del undersøkelser fant 20 åringen en svensk organisasjon som arrangerer turer for folk som vil hjelpe, og for 14.000 kroner får Eilertsen Bergli kost og losji i Katmandu, samtidig som organisasjonen sysselsetter henne med oppgaver der det er størst behov.

– Jeg vet at det er stort behov for hjelp i forbindelse med oppbygging av boliger, rydding av søppel og skrot, og ikke minst passing av barn, sier hun.

Eilertsen Bergli er forberedt på at det kommer til å bli sterke møter og mange vonde historier, men velger å ta ting som de kommer.

Loppemarked

For psykologistudenten er det viktig å ikke fremstå som en som skal redde hele verden, men hun gjør dette fordi hun føler hun må.

Førstkommende lørdag arrangerer hun loppemarked til inntekt for de jordskjelvrammede i Nepal. Pengene som kommer inn skal brukes til å handle nødvendig utstyr og medisiner som hun personlig skal dele ut til de som har behov. Turen har hun allerede betalt fra egen lomme så pengene som kommer inn i helga skal ene og alene gå til nødhjelp.

I flere dager har Eilertsen Bergli arbeidet med å få i stand loppemarkedet som hun arrangerer på gamle Hvilhaug Sykehjem i Tromsø. Gode venninner har hjulpet til, og de skal også være med når dørene åpner lørdag morgen.

– Vi har så masse fint, i tillegg blir det kaffe, saft og kaker å få kjøpt, sier Eilertsen Bergli.

Hjelp og støtte

Igjennom Facebook har folk blitt oppfordret til å komme med klær og ting til loppemarkedet, dessuten har Coop Obs bidratt med varer som er helt ubrukt og fremdeles har prislappen på.

Eilertsen Bergli jobber som ekstrahjelp i sportsavdelingen på Coop obs, Jekta og varene som hun har fått til loppemarkedet er ting som har gått ut av produksjon, så dette var et engangstilfelle, opplyser hun.

– Jeg har fått masse støtte hos venner og familie, og tror foreldrene mine er stolt over initiativet. Men de er vel litt engstelig over at jeg skal reise til de områdene der så mye grusomt har skjedd, sier Eilertsen Bergli til NRK.