Hopp til innhold

En reddet ut av snøskred: – Ingen flere i raset

Snøskredet skal ha gått like nord for Skarvbergtunnelen i Porsanger kommune.

Det har gått et snøskred over E69 mellom Hønsa og Repvåg i Porsanger kommune.

– Vi har fått melding om et ras, og at en person er tatt av raset. Men han er nå reddet ut. Vi har ingen konkret mistanke om det er flere i raset, men vi kan ikke utelukke det, sa operasjonsleder i politiet, Theodor Weberg-Ellingsen til NRK ved halv firetiden søndag ettermiddag.

Ved 16:30-tiden ble redningsaksjonen avblåst.

– Det var litt mindre alvorlig enn først antatt. Skredet er rundt 70-80 meter langt og kanskje en halv meter høyt. Vi har derfor konkludert med at det ikke befinner seg noen inne i raset, sa Weberg-Ellingsen til NRK.

Personen som ble reddet ut av snømassene skal være i god behold.

– Vedkommende stoppet da han kjørte seg fast i snømassene. Han gikk ut av bilen og ble deretter tatt av raset. Han ble hjulpet ut av raset ganske kjapt av en tilfeldig forbipasserende, sier operasjonslederen.

– Stor rasfare

Politiet vil nå ha fokus på de trafikale utfordringene knyttet til raset.

Brøytemannskaper er på stedet og når veien er åpen vil bilistene som står på nordsiden av tunnelen bli ledet sørover mot Olderfjord.

– Det er dårlig vær i området nord for Skarvbergtunnelen, og ikke minst betydelig rasfare. Av sikkerhetsmessige hensyn ønsker vi derfor ikke å slippe bilister nordover mot Honningsvåg, sier operasjonsleder Theodor Weberg-Ellimngsen.

Vegtrafikksentralen Nord-Norge opplyser nå at strekningen Hønsa - Repvåg vil holdes stengt.

– Det vil bli gjort en ny vurdering klokken 09:00 i morgen tidlig. Akkurat nå pågår det et arbeid med å rydde veiene slik at folk kommer seg hjem, sier Fredrik Nyland ved Vegtrafikksentralen.

Les også: Jobber med skredsøkere på kroppen: – Vi vet at faren og risikoen er der