En person omkommet etter trafikkulykke i Skånland

En person døde på stedet etter en møteulykke mellom personbil og buss i Skånland i Troms. To personer er sendt til sykehus, en skal ha hodeskader.

Dødsulykke i Skånland på E10

En person omkom på stedet etter en møteulykke mellom en personbil og en rutebuss.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Politiet ble varslet av AMK like før klokka 11.30 om at det hadde vært en møteulykke mellom buss og en personbil på E10 i Skånland.

– Vi kan bekrefte at det var én person i personbilen. Personen ble bekreftet død på stedet, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til NRK.

Bussen var en ordinær rutebuss med 25 passasjerer ombord, i tillegg til bussjåføren. Av de skal to stykker være kjørt til Harstad sykehus med ambulanse, ifølge pressevakta på UNN.

– Det er en kvinne i 30-årene og en mann i 60-årene. Begge er lettere til moderat skadet, og behandles videre på sykehuset i Harstad, sier Jørn Resvoll, pressevakt på UNN.

Veien sperret før ulykkessted Skånland, E10

Brannvesenet sperrer veien et godt stykke før ulykkesstedet på E10 i Skånland.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Kommunen har satt krisestab

Passasjerene i rutebussen blir tatt vare på av kommunens kriseteam.

– Kriseteamet er etablert for å ta seg av de involverte. De blir tilbudt hjelp og oppfølging der, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Kåre Munkvold.

Tirsdag ettermiddag opplyser ordfører i Skånland, Helene Berg Nilsen, at passasjerene i bussen er sendt videre.

– Det var en del passasjerer som trengte å bli tatt hånd om etter ulykken. Alle er nå blitt undersøkt og registrerte, og er sendt videre dit de skulle.

Hun sier ulykken preger lokalsamfunnet.

Skånland kommune opplyser på sine hjemmesider at det er opprettet evakuerings- og pårørendesenter på ungdomshuset Kampen på Evenskjer.

– Kommunen har satt krisestab, og psykososialt kriseteam er på plass på ungdomshuset. Pårørende kan ringe 915 45 809.

Jobber med å finne årsaken

Politiet og de andre nødetatene er på stedet. Politiet jobber med å kartlegge hendelsesforløpet og fastslå årsaken.

– Vi kan ikke si noe om årsaken foreløpig. Det vi vet er at det har vært et sammenstøt mellom disse to kjøretøyene, som medførte at en person omkom, sier innsatsleder i politiet, Stig Andersen.

Ulykkesgruppen til Statens vegvesen er også på vei til stedet for å gjøre sine undersøkelser.

– Det vil bli foretatt etterforskning på stedet sammen med våre krimteknikere og trafikkansvarlig på Harstad politistasjon, opplyser Andersen til NRK.

Ulykken skjedde på E10 ved Kvitberget i Skånland kommune. Vegen er stengt på stedet.

– Den blir nok stengt noen timer fremover, men det er gode omkjøringsmuligheter via fylkesvei 824. Trafikken burde gå greit forbi stedet.

Laster kart, vennligst vent...