En omkom i helikopterulykke

En omkom og en overlevde i ulykka i indre Troms.

Helikopterulykke

Her ankom den overlevende sykehuset i Tromsø etter helikopterulykka.

Foto: Eskil Mehren / NRK

En stor redningsoperasjon ble igangsatt etter at det ble fanget opp nødsignal fra et helikopter klokka 10.50 onsdag i området ved Rostadalen i Målselv i Troms.

Det var to personer om bord i helikopteret fra Heli-Team AS som var på vei fra Harstad til Karasjok.

Seks helikoptre og flere snøskuterpatruljer fra Røde Kors og politiet ble sendt til området cirka 76 kilometer øst for Bardufoss, nær svenskegrensen.

Rostadalen - montasje
Foto: NRK

Ved 13-tiden kom det første helikopteret til området hvor nødsignalene kom fra.

Den første av de to personene ble funnet klokken 12.59. Den andre like etterpå.

I 14-tiden bekreftet Hovedredningssentralen for Nord-Norge at en person var funnet i live, mens en annen person var omkommet.

- Den ene personen ble funnet utenfor helikopteret og den andre ble funnet inne i helikopteret. Vi kan foreløpig ikke si noe om dette var en styrt eller om det var en kontrollert nødlanding, sier Anne Holm Gundersen, daglig leder ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge til NRK.

Personen som overlevde ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

- Vi har fått inn en mann i 20-årene. Tilstanden hans er stabil og han blir på sykehuset for videre undersøkelser, sier Marit Einejord, informasjonsmedarbeider ved sykehuset i Tromsø til NRK.

Dårlig vær

Det er foreløpig uklart hva som har skjedd. Men det var snøbyger i området da helikopterulykka skjedde.

- Det var dårlig vær i området, og det skapte problemer for redningsarbeidet, sier Holm Gundersen.

Havarikommisjonen er nå koblet inn i saken, og tre havariinspektører ventes å være framme ved helikoptervraket klokka 21.00 onsdag kveld, skriver dagbladet.no.

- Vi samarbeider med politiet som sikrer vraket, men værforholdene i området er dårlige, noe som er en utfordring, sier direktør Grete Myhre ved Havarikommisjonen for transport til dagbladet.no.

NRK får bekreftet at Troms politidistrikt har overtatt etterforskningen av ulykka og skal blant annet avhøre den overlevende og ledelsen i helikopterselskapet.

Heli-Team

Arkivfoto: Et av Heli-Teams Eurocopter AS 350B1 Ecureuil.

Foto: NRK