Dømt til 10 års forvaring for en rekke voldtekter av tidligere kone og samboer

En mann i 30-årene er i Nord-Troms tingrett dømt til 10 års forvaring etter vold, trusler og voldtekter av to kvinner.

Nord-Troms tingrett

En mann i 30-årene er i Nord-Troms tingrett dømt til 10 års forvaring for blant annet voldtekt av to kvinner.

Foto: Petter Strøm

Kvinnene er tidligere ektefelle og samboer av mannen.

Mannen i 30-årene dømmes til 10 års forvaring med en minstetid på seks år og åtte måneder.

Mannen voldtok og truet kvinnene over flere år. Ifølge dommen var mannens atferd voldelig. Kvinnene fryktet mannen, og han har ifølge dommen utnyttet denne frykten.

En av kvinnene har ved flere anledninger gitt opp å gjøre motstand av frykt for at det skulle bli verre, og av frykt for sitt eget liv.

Tiltalt for bortføring

Mannen er også tiltalt for bortføring av en av kvinnene, ved å holde henne over munnen og beordre henne inn i hans bil.

Underveis i kjøreturen skal han ha truet om å ta sitt eget liv. Han skal også ha truet kvinnen ved å si at hun aldri ville se sine barn igjen. Mannen tok så frem en hagle og la inn to skudd i den.

– Det er en sjelden alvorlig sak. At mannen fikk 10 års forvaring sier litt om alvorlighetsgraden, sier statsadvokat Tor Børge Nordmo.

Volden, truslene og voldtektene har foregått over flere år. En av kvinnene, hans daværende ektefelle, ble truet med å bli voldtatt hver dag frem til hun flyttet.

Mannen dømmes også for gjentatt bruk av tvang, krenkelser og grov mishandling av kvinnene. Ved en anledning skal han ha låst den ene kvinnen ute på trappa mens hun var naken og høygravid.

Kontaktforbud

Mannen har også forsøkt å få en av kvinnene til å trekke anmeldelsen mot han, endre forklaring, samt oppheve besøksforbudet. Mannen har også krenket besøksforbudet.

I tillegg til fengselsstraffen forbys mannen å på noen måte kontakte de to kvinnene igjen. Han ilegges kontaktforbud med begge kvinnene i fem år. I tillegg må han betale de to henholdsvis 150.000 og 250.000 kroner i erstatning.

Han mister i tillegg førerkortet for alltid.

Mannen dømmes ikke til å betale saksomkostninger.

NRK har foreløpig ikke fått tak i mannens forsvarer.