Ektepar fra Finnmark i Nice: – Helt forferdelig

Steinar Rapp og Gunnvei Magnussen våknet opp til nyheten om blodbadet som fant sted 100 meter fra leiligheten de bor i.

Steinar Rapp og Gunnvei Magnussen

Steinar Rapp og kona Gunnvei Magnussen foran sperringene ved strandpromenaden. – Det er masse politi her nå, sier han.

– Vi har det fint, men telefonen har ringt i hele natt. Da vi sto opp var det fullt av ubesvarte anrop og meldinger. Vi ble veldig urolig da vi hørte om dette, men vi har det bra, sier Steinar Rapp fra Alta.

Han og kona Gunnvei Magnussen har feriert i Nice på samme tid i ti år. Leiligheten de bor i ligger 100 meter fra Promenade des Anglais, hvor den franske nasjonaldagen blir feiret årlig.

I år ble den nasjonale festen en nasjonal tragedie, da en lastebil full av granater og sprengstoff kjørte inn i en tettpakket folkemengde på strandpromenaden. 84 mennesker er så langt bekreftet drept.

NICE

MANGE DREPT: Døde kropper ligger langs Promenade des Anglais som går langs sjøen i Nice.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

– Det er forferdelig, helt forferdelig. Masse mennesker er drept, det er en uhyggelig tanke, sier han.

Diskuterte terrorangrep tidligere på dagen

Rapp forteller at det alltid er mange mennesker på promenaden, og spesielt på nasjonaldagen. Tanken på at terror kunne ramme stedet har vært oppe til diskusjon hos ekteparet.

– På den stranden sitter det 20.000 mennesker tett sammen, nesten som et fuglefjell. Jeg og kona har tidligere diskutert dette, det er en voldsom ansamling av folk, bare tenk hvilken effekt en bombe ville hatt her.

Angrepet skjedde rundt klokken 22.30 torsdag kveld, på den franske nasjonaldagen. Rapp forteller at på denne dagen er det folk overalt, og at alle strømmer ned til stranden klokken 22.00.

– Vi bestemte oss i går for å ta det helt med ro, vi fant en liten restaurant i nærheten, og så gikk vi hjem tidlig og drakk litt rødvin før vi la oss. Det er jeg glad for i dag.

FRANCE-WEATHER/ People sunbathe on the beach along the Promenade Des Anglais as they enjoy unusually warm and sunny weather in Nice

Stranden og strandpromenaden i Nice besøkes av enorme folkemengder. – Som et fuglefjell, sier Steinar Rapp.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

– Ikke redd

Leiligheten de bor med har vindu og terrasse som vender mot bakgården, lydene fra standpromenaden har derfor ikke vekket ekteparet. Nyheten fikk de først når de så den lange listen med ubesvarte anrop på mobilen om morgenen.

– En kompis hadde ringt meg 30 ganger. Kona sin telefon har vært avslått, og han har ringt meg uten å få svar, han sa bare "aah" når han hørte stemmen min, sier Rapp.

Ekteparet var nylig nede ved promenaden, som er helt sperret av.

– Hele hovedgaten er sperret av, det er masse politi her og folk som tar bilder, sier han.

Ekteparet reiser hjem til Alta neste fredag. Han tror ikke angrepet vil påvirke planen om å reise tilbake til Nice neste år.

– Dette kan jo skje hvor som helst, så jeg tror nå egentlig ikke at det vil påvirke fremtidige ferieplaner hit.

Mange er drept etter at en lastebil kjørte inn blant folk som så på fyrverkeriet på den franske nasjonaldagen