Dyrere for strømkundene

Alta kraftlag setter opp nettleien.

Høyspentmaster
Foto: MICK TSIKAS / REUTERS

Det til tross for at Troms Kraft Nett nylig satte ned sin netteleie og Varanger Kraft holder sin på samme nivå som før. Unødvendig, synes folk i Alta:

- Det gir en dårlig signaleffekt i disse tider. Nå gikk renta ned og da kunne det fulgt på med alt sammen, sier Margareth Svendsen, og får støtte fra Jens Eriksen.

- Jeg synes det er dårlig, spesielt for meg som er minstepensjonist. Jeg har alt for mye utgifter på den lille pensjonen min, sier Eriksen.

Store utgifter

De synes ikke noe om at Alta Kraftlag på fredag bestemte seg or å sette opp netteleien, folk ute på julehandel i Alta.

Kraftlaget setter opp prisen til tross for at Troms Kaft i nabofylket nylig satte ned sin netteleie for andre året på rad, og Varangerkraft i Øst-Finnmark holder sin netteleie stabil.

- Vi setter opp nettleia fordi vi står foran store investeringer fra kommende år og i hvert fall frem til 2015 eller 2016, sier sier administrerende direktør i Alta Kraftlag Per-Erik Ramstad.

300 kroner ekstra

Selskapet setter opp nettleien med 1 øre per kilowatt time, noe som i en normalhusholdning utgjør ca 300 kroner ekstra i året. Ramstad mener Alta kraftlag kan øke prisen, mens andre setter ned, fordi selskapet har operert på et lavere prisnivå enn konkurrentene.