Hopp til innhold

En person trolig omkommet etter dykking ved Vadsø

En person er savnet etter dykking utenfor Skallnes i Vadsø kommune. Vedkommende har trolig omkommet, opplyser Hovedredningssentralen.

Dykkerulykke Vadsø

Store ressurser er satt inn i letingen etter en savnet dykker ved Krampenes i Vadsø kommune.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

En person er savnet etter dykking utenfor Skallnes i Vadsø kommune. Ved 1840-tiden lørdag kveld opplyser politiet i Finnmark at mannen trolig har mistet livet. Det bekrefter også Hovedredningssentralen.

– Det har gått noen timer, og legene anser det som ikke lenger mulig at personen i vannet kan ha overlevd. Derfor går vi over i en ny fase, og det er søk etter antatt omkommet, opplyser redningsleder Tommy Edvardsen ved Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge.

Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken klokka 1317.

Ifølge meldingen drev to personer med dykking rundt 1000 meter fra land, ved Skallnes, øst for Vadsø. De to var på vei til overflaten da den ene forsvant.

– Akkurat hva som har skjedd, om det er feil på utstyret eller annet kan vi ikke svare på nå, sier Edvardsen.

Begge skal være dykkere med erfaring, opplyser HRS.

Store ressurser satt inn i letingen

Store ressurser har gjennom ettermiddagen lett etter mannen, deriblant et redningshelikopter fra Banak og luftambulansen fra Kirkenes.

Redningsdykkere har også deltatt i søket, i tillegg til mannskaper fra politiet og brannvesenet. Også ei redningsskøyte fra Båtsfjord har bistått, i tillegg til hurtigruteskipet «Nordkapp» med en av sine lettbåter.

Selv om mannen nå anses som omkommet, fortsetter søket for fullt. Blant annet blir to såkalte ROVer (fjernstyrte undervannsfarkoster) satt inn i letingen.

– Vi fortsetter utover kvelden med både dykkere og redningsskøyte. I tillegg kommer Havnevesenets båt fra Vardø med en ROV ombord. I tillegg har redningsdykkerne fra Kirkenes også en ROV som skal brukes i søket, sier Edvardsen.

Ifølge Hovedredningssentralen er det gode leteforhold i området, med lite vind og nedbør.

Det er ikke kjent hvor gammel den savnede er, og hvor vedkommende er fra.

Pårørende er varslet, opplyser politiet i Finnmark.

NB! I en tidligere versjon av saken skrev vi at mannen ble meldt savnet etter dykking ved Krampenes. Det korrekte er at dykkingen skjedde ved Skallnes, noen kilometer lenger øst.