Dykkere gjennomsøker vraket

Hovedredningssentralen har satt inn en miniubåt og søker nå med dykkere etter sjarkforliset ved Maurneset i Reisafjorden i natt.

Mannskaper fra Røde Kors

Mannskaper fra Røde Kors blir informert av politiet om letingen etter forlis.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK

Undervannskamera ble også tatt i bruk i letingen. Men kameraet har støtt på tekniske utfordringer, og det er grunnen til at redningsmannskapet nå også har engasjert dykkere i søket, som gjennomsøker vraket som ligger på 21 meters dyp.

Store mannskaper fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors har lett langs fjæra etter mulige overlevende fra fiskebåten som ble meldt savnet i natt.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge kjenner nå til identiteten til den 34 fots store sjarken og personen som er savnet etter forliset, men vil foreløpig ikke si noe om hvem det er annet enn at vedkommende er fra Troms, sier redningsleder Jakob Karlsen.

Vraket er lokalisert lokalisert på rundt 21 meters dyp forholdsvis nær land.

Signaler fra nødpeilesender

HRS mottok signaler fra båtens nødpeilesender klokka ti over tre i natt, forteller redningsleder Frode Iversen ved HRS.

Maurneset, Reisafjorden

Det er her ved Reisafjorden mannskaper fra redningstjenesten leter etter overlevende etter forlis.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK

Redningsskøyta «Oscar Tybring» ble da sendt ut fra Skjervøy og lokaliserte vrakgods og diesel i området ganske raskt. Et amulansehelikopter fra UNN og et Sea King helikopter fra Banak deltok i søket mandag morgen og formiddag.

Fra klokka sju har også kystvaktskipet «Sortland» lett i området og blant annet hatt lettbåt som har søkt i sjøen.

– Vi har søkt primært langs land for å se om vi kunne finne overlevende som har kommet seg på land, men vi søker også åpen sjø, sa redningsleder Frode Iversen til NRK tidlig mandag.