Hopp til innhold

DumDum Boys og Admiral P klare for «Bakgården»

– Det er en særdeles viril og potent rockemaskin som kommer tilbake til Harstad, fire år etter at de erobret publikum i Bakgården, sier festivalsjef Jan Santocono, som er strålende fornøyd med bookingen av bandet som regnes som det største av de fire store i norsk rock.

DumDum Boys

Festivalsjefen forventer allsang fra første strofe når DumDum Boys opptrer i Harstad.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– DumDum Boys er Norges beste band. Det har de vært gjennom 30 år. Egentlig ønsket vi å booke bandet året etter at de holdt en fantastisk konsert i Bakgården i 2012, men selv om både publikum og vi har ønsket å få bandet tilbake, har det ikke klaffet før nå, sier Santocono.

Jan Santocono Børge Hoseth

Festivalsjef Jan Santocon og produsent Børge Hoseth er fornøyd med sine to første signeringer til 'Bakgården 2016'

Foto: Martin Mortensen / NRK

Publikum vil få gjenhør med udødelige slagere som Splitter Pine, Englefjes, Stjernesludd, Metallic Hvit, Enhørning, Tyven Tyven, Ikke faen, Brændevin, Møkkamann og 10.000 mil, for å nevne noe.

– Det betyr garantert allsang fra første strofe, slår festivalsjefen fast.

Lover flere store navn

Siden gjennombruddet i 2011 har Admiral P herjet på de norske hitlistene. Nå er også han klar for å spre gode vibber under BAKgården 2016.

Philip Boardman som han egentlig heter er født i i Zambia, har bantuspråket nyanja som morsmål og Norge som bosted. Ingen har unngått å høre hans hitlåter, nå sist «Engel» sammen med Nici D. som er årets største radiohit.

Reggeaartisten fikk sitt store gjennombrudd da han slapp ep-en «Jobbe Overtid», som inneholdt monsterhiten «Snakke litt». Låta ble nominert til en Spellemannpris og solgte til 13xplatina.

– Siden har hitene fulgt som perler på en snor, med låter som Spinnvill, Kallenavn, Skakke Gi opp og Engel ft. Nico D, sier Jan Santocono, som lover flere store navn til festivalen.

Siste fra Troms og Finnmark