Dropper sydentur - tar ferie med boblejakke og stillongs

Høgli dropper Syden etter Aserbajdsjan-kampen – ferierer i nord

Tom Høgli

Tom Høgli og Jimmy Durmaz (t.v.) under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Sverige på Ullevaal stadion mandag kveld. Kampen endte 0–0.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Mot Sverige spilte Tom Høgli sin A-landskamp nummer 45 for Norge. Nå håper han på seier i den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan på Ullevaal fredag.

Deretter venter en etterlengtet ferie – etter en lang sesong som endte med cupgull og seriesølv i Danmark.

Og ferien – den går ikke til Maldivene eller andre eksotiske plasser for familien Høgli!

– Nå skal vi spille mot Aserbajdsjan, så blir det to og ei halv uke nordpå. Da skal vi slappe av – og ta på boblejakken og stilongsen – og kose oss på ferie der, ler Høgli – og har tydeligvis fått med seg værmeldingene ...

Fornøyd med generalprøven

Tom Høgli

Tom Høgli i aksjon under kampen mot Sverige i går. Nå venter noen ukers ferie nordpå.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Han var fornøyd med kampen mot Sverige – få dager før det spilles om viktige EM-poeng.


– Forrige gang vi hadde generalprøve her, det var mot Estland i fjor, da gikk vi på ræva. Så dette synes jeg var oppløftende, sier Høgli til NRK.


Hva gleder deg mest?


– At vi skaper sjanser. Sverige har også sine, men vi jeg synes dette var oppløftende. Og så holder vi nullen. Det synes jeg er viktig etter det som skjedde i Kroatia i mars, sier Høgli – og tenker på 1-5-tapet for Modric & co.

Lite nærkontakt med Zlatan

Selv kom Høgli til sin 45. landskamp rett fra et 20 minutter langt innhopp og sesongavslutning med FC København i Danmark.

– Det ble hektisk, tidlig opp mandag morgen og lite søvn på natta. Men det var greit å få seg en kamp i beina. Det var kanskje ikke planlagt at jeg skulle spille hele kampen, men slik ble det.

Så mange nærkamper med selveste Zlatan ble det ikke på Tom Høgli. Tidligere har han tatt luven av Cristiano Ronaldo. Og blitt grisetaklet av Steven Gerrard.

– Det ble lite. Jeg var ikke noe særlig borti han. Men du ser at han er en klassespiller. Han har sikkert gjort bedre kamper enn mot oss, men du ser hva han har å by på av og til i hvert fall, sier Høgli.

PS! Tom Høgli regner med å fullføre sin kontrakt med FC København. Den har han ennå ett år igjen av.