Guttegjeng fikk oppfylt drømmen: – Nye inntrykk hver dag

Guttegjengen fra Alta bestemte seg allerede i 2011 for å gjennomføre drømmeturen om å dra til Brasil under fotball-VM.

Brasil

Thomas Thomasen Andersen, Tom Gunnar Rasmussen og Jocef Iversen koset seg på fotball-VM.

Foto: Thomas Thomasen Andersen

– Vi bestemte oss for å gjennomføre denne turen i 2011. Selve planleggingen startet først da FIFA åpnet for å søke etter billetter, forteller guttegjengen til NRK.

Guttegjengen er tre venner som har kjent hverandre siden ungdomsskolen. Reisen var planlagt slik at de skulle møtes i Oslo, og derfra reise sammen til Brasil.

– Vi hadde håpet å få kamper i Rio de Janeiro og Sao Paulo, men fikk ingen billetter i nevnte byer. I stedet endte vi opp med til sammen seks kamper fordelt på to byer, Belo Horizonte og hovedstaden Brasília, sier Thomas Thomasen Andersen.

Stadio Brasil

Guttene var glad for å ha fått sett fotballstjerner på en arena med nærmere 70.000 mennesker.

Foto: Thomas Thomasen Andersen

Seks kamper og 11 forskjellige land

Guttene fikk billetter til tre gruppespillskamper, en 8-dels finale, en kvartfinale og en bronsefinale.

– Vi har altså fått med oss seks kamper og 11 forskjellige land, noe som faktisk er mer enn noen andre møtte. Vi har vært så heldige at vi har fått se de aller største stjernene i aksjon på en arena med nærmere 70.000 mennesker, sier Tom Gunnar Rasmussen.

Guttegjengen fra Alta fikk mange advarsel før de startet på reisen, og kjenner seg ikke igjen i det som er omtalt i media.

– For oss har det vært nye inntrykk nesten hver dag, men skal vi trekke fram noe må det være vennligheten til det brasilianske folk. Et eksempel på dette var da Thomas presterte å søle øl over en brasilianer midt under en kamp. Det hele endte med en invitasjon til en utflukt hvor vi fikk se bortgjemte fossefall, badekulper og hvite strender, sier Jocef Iversen til NRK.

Gutta på tur

Thomas, Tom Gunnar og Jocef er imponert over vennligheten til det brasilianske folk.

Foto: Privat

Avslutter ferien med dykking og rolige dager

Alta-guttene foreller at en av de største opplevelsene var å se Brasil-Tyskland hos en familie de hadde blitt kjent med.

Familien hadde invitert dem til semifinalen med storskjerm i stua, pyntet med flagg i huset og klar for stor fest i håp om at Brasil skulle ta seg videre til finalen.

– Etter 22 minutter lå Brasil under med tre mål, noe som ble for mye for enkelte som reiste seg og forlot TV-stua. Det var fullstendig stillhet i nabolaget rundt, men med brasilianernes sans for humor og ironi ble det sendt opp raketter da Tyskland scoret 6–0.

Guttene hadde planlagt ferien slik at de skulle ha åtte dager til overs når VM var ferdig.

– Vil vil avslutte ferien i Rio. Da vil vi dykke, ha rolige dager langs Copacabana og Ipanema, og muligheter til å bli kjent med lokale mennesker.

Arena

For oss har det vært nye inntrykk nesten hver dag, forteller guttegjengen.

Foto: Thomas Thomasen Andersen