Drapssiktede i Vadsø-saken avhørt igjen

De tre vitnene som oppholdt seg i butikken da Håvard Pedersen ble drept har nå blitt avhørt. Den siktede 17-åringen fra Afghanistan er også avhørt i dag.

Drap i Vadsø

Coop Extra i Vadsø åpnet på onsdag. De ansatte på butikken takker for støtten og oppfølgingen etter drapet på deres kollega Håvard Pedersen.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

På torsdag gjennomførte politiet det andre avhøret av den siktede i drapssaken i Vadsø. Etterforskningsleder Steffen Andreassen vil ikke si hva som kom ut av dette avhøret.

– Vi har en kontinuerlig dialog med hans forsvarer, og vi ønsker hele tiden nye avhør. Det har vi gitt beskjed om. Så jeg og forsvareren har en dialog om det, sier Andreassen om avhørene av den siktede 17-åringen fra Afghanistan.

Steffen Andreassen

Etterforskningsleder Steffen Andreassen har fått avhørt både nye vitner og fått inn mer bilde- og videomateriale etter drapet på Håvard Pedersen på lørdag.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

Flere vitner er avhørt

Det var tre personer som politiet ikke hadde fått identifisert etter drapet på Håvard Pedersen på Coop Extra i Vadsø. De har politiet nå vært i kontakt med.

– Vi har nå har fått identifisert de vitnene vi manglet i utgangspunktet. To av dem er avhørt, sier etterforskningslederen, som fikk avhørt det tredje vitnet i dag.

Nye bildebevis

Politiet gikk onsdag ut å etterspurte etter video og bilder fra Vadsø-sentrum på lørdag. De har fått en god respons på den forespørselen.

– Vi har fått kontakt med publikum i forbindelse med etterlysningen av bilder fra Vadsø sentrum lørdagskveld, sier Steffensen, som på vegne av politiet takker til publikum for deres engasjement.

Blant annet har politiet fått inn dronevideo fra Vadsø-sentrum drapsdagen.

Vidar Zahl Arntzen

Den siktedes forsvarer, Vidar Zahl Arntzen, er i jevnlig dialog med politiet. Torsdag var hans klient inne til sitt andre avhør med politiet.

Foto: NRK

Etterforskning pågår for fullt

Politiet opplyste tidligere denne uken at de går bredt ut i etterforskningen av drapet av Håvard Pedersen, selv om de har siktet en person for drapet.

– Vi bruker fortsatt betydelige ressurser på saken og etterforskningen pågår for fullt, sier Steffen Andreassen.

Butikken åpnet igjen

Coop Extra i Vadsø åpnet igjen på onsdag. De ansatte på butikken sier til NRK at de er fornøyd med oppfølgingen de har fått fra hjelpeapparatet og støtten fra lokalsamfunnet.

– Det er en krevende prosess vi går igjennom, og selve situasjon opplevdes selvfølgelig dramatisk. Det å miste en venn og kollega på denne måten på arbeidsplassen opplevdes som ekstra belastende for dem som jobber der, sier Jan-Ivar Alsén, administrerende direktør i Coop Finnmark.

\