Dramatikk i Tromsdalen

TUIL øyner nytt og større håp om fornyet 1.divisjonskontrakt etter søndagens seier over Alta.

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

TUIL tok føringen

Søndag tok TUIL imot Alta på Tromsdalen Arena, i en kamp hvor sluttminuttene ble like dramatisk som forventet. TUIL åpnet kampen klart best og sto for de største sjansene før de etter 35 minutter fikk utelling. Eirik Yndestad klinket ballen i mål fra 25 meter og spiss vinkel. Bare tre minutter senere var TUIL på farten igjen og denne gangen var det Aslak Sokki som fikk servert ballen på 17 meter, før han satt den pent bort i venstre hjørne.

Alta våknet for sent

Ikke før i det 83 minuttet våknet Alta skikkelig. Plutselig står Yaw Amankwah med ballen mellom beina på 15 meter etter en corner. Han gjør ingen feil og setter ballen greit i mål og reduserer til 2-1. Heretter presset Alta voldsomt og sto til tider med alle mann innenfor 25 meter. Og på overtid får de nesten uttelling da ballen havner i mål, men det blåses av for angrep på keeper og TUIL vinner 2-1.

Eirik Yndestad

Eirik Yndestad fikk en fin søndags ettermiddag med både frisparkmål og tre poeng.

Første 3-poenger siden 30.august
TUIL har ikke tatt 3 poeng siden 30.august i år og naturlig nok var det noen lettede spillere som møtte pressen etter kampen.
Dett var deilig! Vi rotet det jo bort mot Sogndal hjemme sist, så det var godt vi holdt ut i andre omgang, sa målscorer Eirik Yndestad etter kampen.

Skuffelse i Alta-leiren
Alta trener Åsmund Bjørkan var ikke like fornøyd og skulle gjerne hatt med seg poeng hjem.
Jeg føler at vi var like gode som TUIL i store deler av kampen, men vi gir de to unødvendige mål, så dette var ikke noe artig, sa Bjørkan etter kampen.

Åsmund Bjørkan - trener, Alta

Alta-trener Åsmund Bjørkan var naturlig nok skuffet etter kampen. Han mener både TUIL og Alta er mer enn god nok til å kunne spille i 1.divisjon også neste år.

Etter dagens kamp er det kun 6.poeng som skiller 6.plass og 13.plass som betyr nedrykk i årets 1.divisjon. Med to runder igjen å spille i en redkordjevn sesong ligger TUIL og Alta på henholdsvis 11 og 7 plass, med kun ett poeng mellom seg.