Hopp til innhold

Slepte slektning etter bil - dømt til fengsel

En av de to som sto tiltalt for å ha slept en 22 år gammel slektning etter en bil i Nesseby i Finnmark, er dømt til fem måneders fengsel.

Tiltalt for legemsbeskadelse

Den 22 år gamle mannen fikk store skader da han ble slept etter en bil i Nesseby i Øst-Finnmark. I dag ble en slektning av ham dømt til fengsel for hendelsen, mens den andre tiltalte ble frifunnet.

Foto: Privat

To menn på 31 og 29 år sto i forrige uke tiltalt i Indre Finnmark tingrett etter en voldsepisode i Nesseby i mars i fjor.

Ifølge tiltalen hadde de to slått ned sin 22 år gamle slektning, bundet han fast til en bil med en lastestropp og kjørt av gårde med han på slep, slik at han ble påført omfattende sårskader på ryggen

Dommen fra tingretten er nå klar, og kun den ene av de to tiltalte kan vente seg fengsel etter episoden. I tillegg til fem måneder bak murene dømmes han også til å betale i overkant av 4000 kroner i erstatning til fornærmede, og oppreisning på 25.000 kroner.

En av de to tiltalte ble under rettssaken utpekt som sjåfør og hovedmann, mens den andre skal ha passet på og lånt ham bilen som ble brukt. Begge de to nektet straffskyld.

Aktor la ned påstand om ett års fengsel for begge de tiltalte. Tingretten har kommet frem til at den ene av dem frifinnes for voldsepisoden.

Retten mener det er overveiende sannsynlig at han medvirket til handlingen, men at dette ikke er tilstrekkelig til en fellelse.