Hopp til innhold

Dømt for seksuelle overgrep mot 15 barn – i dag starter ankesaken

Torsdag skal Hålogaland lagmannsrett behandle ankesaken mot en 30-årig barnehageansatt i Tromsø som ble dømt for seksuelle overgrep mot 15 barn i tingretten.

Forsvarere Sven Crogh og Anja Støback Bjørnsvik

Sven Crogh og Anja Støback Bjørnsvik forsvarer 30-åringen som ble dømt for seksuelle overgrep mot 15 barnehagebarn i Tromsø. Her fra rettsrunden i tingretten.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Det blir ingen full rettsrunde fordi anken bare gjelder straffeutmålingen. Det er mannen som ble dømt som har anket fordi han mener straffen er for streng.

30-åringen tilsto alt han senere ble dømt for og hans advokater mener at dommerne ikke har lagt stor nok vekt på dette under straffeutmålingen. De mener han skal ha større strafferabatt.

– Han har innrømmet forholdene tidlig under etterforskningen, og det burde vært gitt betydelig større strafferabatt enn det tingrettens meddommere har avsagt, sa forsvarer Anja Støback Bjørsvik til NRK i januar.

I tingretten gikk fagdommeren inn for sju års forvaring, mens de to lekdommerne overprøvde dette og det endte med sju år og seks måneder.

Nå skal lagmannsretten avgjøre og det er satt av én dag til saken.

Den tidligere barnehageansatte ble pågrepet 6. mai i fjor. Bakgrunnen for pågripelsen var at et barn i barnehagen hadde fortalt hjemme om hendelser politiet ikke kunne la være å aksjonere på.