Dømt for overgrep og for å ha lurt unge jenter på MSN

En mann i 40-årene er i Nord-Troms tingrett dømt for overgrep mot en jente på 15 år, og for å ha forledet barn ned i 12-årsalderen til å vise seg naken på nettkamera.

Nord-Troms tingrett

Forholdene skjedde for flere år siden.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

En mann i 40-årene fra Troms er i Nord-Troms tingrett dømt til ti måneders fengsel for flere sedelighetsforbrytelser mot mindreårige barn.

Mannen sto tiltalt for seksuelle overgrep mot en 15 år gammel jente. I tillegg har politiet funnet en rekke samtalelogger fra programmet MSN på datamaskinen hans. Der har han gitt seg ut for å være en 17 år gammel gutt, og forledet unge jenter til å kle seg naken på webkamera. Ved ett tilfelle har han også benyttet trusler for å få fornærmede til å vise seg naken.

Politiet fant også ti filmer som viser overgrepsmateriale av mindreårige på mannens datamaskin. De yngste barna i filmene er rundt ti år.

En sakkyndig har diagnostisert 40-åringen som pedofil. Tiltalte forklarte i retten at han hadde vært trener for jenter i samme aldersgruppe som de fornærmede i saken.

Derfor har Nord-Troms tingrett også fratatt mannen retten til å inneha stilling eller verv rettet mot barn for alltid.

Mannen har tidligere vært eier av en barnehage i kommunen han bor i. Tiltalepunktene omhandler ikke noe som har skjedd der.

Mannen må betale oppreisningserstatning til den unge jenta han er dømt for å ha forgrepet seg mot.