Hopp til innhold

Dømt for overgrep mot 70 barn – trekker anken

23-åringen fra Tromsø mente straffen på åtte år og seks måneders fengsel var for streng. Nå har han trukket anken, bare dager før den skulle starte.

Diskusjon i retten

Bistandsadvokat Erik A. Simonsen, aktor Gøril Lund og forsvarer Sven Crogh i Nord-Troms tingrett.

Foto: Petter Strøm / NRK

I mai i år ble mannen dømt i Nord-Troms tingrett for en rekke overgrep mot barn flere steder i landet.

Av 70 tiltaleposter er det kun et overgrep mannen ikke erkjente straffskyld for. Mannen ble dømt overgrep mot en 13 år gammel gutt, men tiltalte mente gutten var fylt 14 år da overgrepene skjedde. Nord-Troms tingrett festet ikke lit til mannens forklaring om at gutten var over 13 år. Denne posten er en av grunnene til at mannen anket på straffutmålingen. Han hevdet også å ha fått for lite strafferabatt fordi han hadde erkjent det aller meste av tiltalen.

Trakk anke

Nå har mannen likevel valgt å trekke anken, bekrefter Frostating lagmannsrett til NRK. De fikk varselet mandag ettermiddag.

Ifølge mannens forsvarer er det personlige årsaker til at mannen har valgt å trekke anken.

– Min klient mener fortsatt at straffutmålingen var for høy, men han ønsker nå å avslutte denne saken, sier advokat Sven Crogh.

Ingunn Tøllefsen var koordinerende bistandsadvokat for de fornærmede, hun er tilfreds med at det nå ikke blir en ny runde i retten

– De fornærmede er selvsagt glade for at dette ikke blir rippet opp igjen. til NRK.

Gøril Lund var aktor i saken, hun sier at dette betyr at dommen på åtte og et halvt år nå blir rettskraftig.

Bakgrunn: – Han fortjener mye større strafferabatt

Mannen ble i mai også dømt for å ha forledet en rekke gutter og jenter til å sende han bilder og videoer med seksualisert innhold, blant dem flere hundre bilder og videoer av barn og unge som onanerer.

Mannen har også lurt en rekke unge gutter til å fysisk møte ham ved at han ga seg ut for å være 15 år gamle «Sara». Dersom guttene først møtte tiltalte selv, lokket han med at de etterpå ville få møte «Sara» for å ha sex.

Les også: «Sara» lovet unge gutter sex, men først måtte de møte 22 år gammel mann.