Hopp til innhold

Dødsfallene i Tromsø: Moské tok farvel med mor og to døtre

Ei mor og to av hennes barn er døde, etter at de ble funnet livløse i vannet i Tromsø for en drøy uke siden. I dag tok familien og bekjente farvel.

Sorg preger det muslimske miljøet i Tromsø etter at en mor og hennes fire barn ble hentet livløse opp av vannet på Fagereng for en drøy uke siden.

Sorg preger det muslimske miljøet i Tromsø etter at en mor og hennes fire barn ble hentet livløse opp av vannet på Fagereng for en drøy uke siden.

Mandag i forrige uke ble det slått full alarm. En forlatt barnevogn på gangveien på Fagereng i Tromsø ledet redningsmannskapene til fjæra like ved.

Der ble fire livløse personer hentet opp av vannet. Ei mor i 20-årene og hennes tre døtre, på syv, fire og halvannet år.

Livene til kvinnen og hennes to eldste barn var ikke til å redde. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at de tre døde av en kombinasjon av drukning og alvorlig nedkjøling.

Legene på Rikshospitalet i Oslo jobber fortsatt for å berge livet til den yngste jenta. Tilstanden til jenta er stabil, og hun er utenfor umiddelbar livsfare.

Moskeen var fullsatt

Like etter klokken 13.00 tirsdag ankom bårebilene med de tre kistene Alnor-moskeen i Tromsø. Venner og bekjente av familien hjalp til med å bære kistene inn i moskeen.

Først to barnekister, før kista med mora bæres inn.

Fagereng-ofrene begravet

De tre kistene ble plassert inne i bønnerommet i Alnor-moskeen, hvor de fremmøtte ba for de døde.

Foto: Pål Hansen / NRK

Inne i bønnerommet ba de fremmøtte for hver av kistene som ble båret inn. Etter seremonien ble kistene kjørt til Kvaløya for begravelse på Sandnessund gravlund.

Politiet i Tromsø sperret av deler av sentrum i forbindelse med begravelsen.

Dette skjedde i de dramatiske timene i Tromsø

Mandag 2. desember ble en mor og tre barn funnet i vannet på Fagereng i Tromsø. Mora og hennes to eldste døtre er døde. Den yngste jenta på 1,5 år kjemper for livet på Rikshospitalet i Oslo.

En barnekiste til begravelsen

BARNEKISTE: Kisten til en av de døde barna blir båret inn i moskeen i Tromsø.

Foto: Pål Hansen / NRK