Hopp til innhold

Død Snø-gjengen møtte Tarantino

Stjernemøte i Hollywood.

Stjernemøte i Hollywood

På bildet er fra venstre: Kjetil Omberg (Distributør), Quentin Tarantino, Stig Frode Henriksen (manusforfatter og skuespiller) og Terje Strømstad (Produsent).

Foto: Jenny Skavlan

Gjengen bak nazizombie-filmen «Død Snø» er nå i Los Angeles etter å ha blitt nominert til fire priser på Scream Awards - «Skrekkens Oscar».

På en fest i forbindelse med utdelingen møtte de regissør Quentin Tarantino. Amerikaneren har bl.a. gjort «Kill Bill» som altaværingenes «Kill Buljo» er sterkt inspirert av.

- Kjempekult

Under det korte møtet fikk den Oscar-vinnende filmskaperen overrakt et eksemplar av «Død Snø». I tillegg stilte han opp på et bilde som skuespiller Jenny Skavlan tok.

- Jeg synes dette er kjempekult. Nå håper jeg bare at han liker den, sier regissør Tommy Wirkola til NRK på telefon fra Los Angeles.

Håper han tar en øl

Filmplakat for «Død Snø»

Plakaten til «Død Snø» - en film som er solgt til mer enn 48 land.

Foto: www.dodsno.no

Quentin Tarantino har i intervjuer tidligere gitt uttrykk for at han har fått med seg finnmarkingnes begeistring over hans filmer.

- Det er jo en ære at folk liker filmen så godt at de faktisk tar seg bryet med å lage en parodi, sa han i 2007 om «Kill Buljo».

Nå håper Wirkola at Hollywood-regissøren også skal like altaværingenes nazizombiefilm, som til nå er solgt til over 48 land.

- Han har nevnt filmen vår i tidligere intervjuer, så nå håper vi bare at han kjøper seg en øl og setter seg ned for å se den.