Disse får spille

Artistene som skal spille på mufistar-scenen på Skiippagurrafestivalen er nå klare.

Burka Brothers fra Kirkenes underholdt publikum i Alta

Burka Brothers er et av de seks bandene som får spille på Skiippagurra.

Foto: Jenny Duesund / NRK

For to uker siden oppfordret Skiippagurrafestivalen, Mufistar og NRK band som ønsket å spille på Skiippagurrafestivalen til å sende inn demoer eller lage en profil på mufistar.no .

Responsen var formidabel, og Harald Devold fra Musikk i Finnmark gleder seg over den store aktiviteten på mufistar.no .

- Det var som noen dro ut en propp så begynte det å fosse låter på portalen. Vi håper dette bare er starten på bruken av nettstedet som et samlingspunkt for unge artister i Finnmark.

Hektisk juryvirksomhet

Nå er altså bandene klare, etter hektisk virksomhet blant jury-medlemmene den siste uka.

Blant 15 påmeldte skulle seks deltakere plukkes ut, og etter noen ekstrarunder falt valget på følgende seks artister, her med juryens kommentar:

Astatines

Et postivt bekjentskap fra Båtsfjord! Fengende låter, bra vokal og litt småslentrende indie-preg over det hele. Blir spennende å følge videre!

The BlackSheeps

BlackSheeps er et av de kommende stjerneband fra Nesseby - de lager sin egen musikk, har hatt en strålende musikalsk utvikling gjennom tre år og er et symbol for en lys fremtid i Finnmark.

Burka Brothers

Tøff pønkrock fra Kirkenes med attitude. For å få litt «fræs» i Kirkenes bestemte fire ungdommer at de ville danne et rockeband, bandet lager sine egne låter, har spilt inn demo i Oslo og jobber målrettet for å få et stort publikum.

Heika & The Paranoids

April 2006 I de dype skoger i Pasvik skjedde det noe merkelig. Fem sulliker bestemte seg for å starte band. Etter et halvt år på søken etter bandnavn og planking av band som Sex Pistols, The Clash og Ramones starta de å lage sin egen musikk og navnet kom av seg sjøl.

Metaphysic

Metaphysic er et heavymetalband fra Hammerfest. De har spilt i lag i over ett år og har et titals med egne låter. De er Hammerfests egne rockestjerner.

Orphans call

Progrock fra Honningvåg som skal representere Finnmark under landsmønstringa av UKM. De har også blitt tildelt Norsk Tippings Drømmestipend i 2007.

Sjekk ut artisene på mufistar.no