Dette er også den kulturelle skolesekken

Den kulturelle skolesekken kan være mer enn konserter, og svært så relevant for elevene. Det fikk elevene på billinja på Stangnes erfare denne uka.

Denne veka har Den kulturelle skulesekken fått kritikk. 
Kritikarane spør om kulturtilbodet er irrelevant og bortkasta skuletid. 
Ved Midt-Troms museum har dei eit eige opplegg for yrkesskule-elevane.

Den kulturelle skolesekken

Den siste tiden har den kulturelle skolesekken fått kritikk, og kritikerne kaller kulturtilbudet bortkastet skoletid.

Midt-Troms museum har et eget tilbud gjennom den kulturelle skolesekken til elever ved yrkesfag. De mener dette i aller høyeste grad er et viktig og relevant tilbud.

– Denne bilens motorkraft ble brukt til mer enn å kjøre. den ble også brukt til å borre vannrør, forklarer Kristian Moldenæs fra Midt-Troms museum, som viser fram en Chevrolet fra 1920-årene til elevene på bilinja på stangnes videregående skole.

– Bilhistorien vår er nå hundre år, med veitrafikkloven. Vi må også ta vare på kulturen på hjul, sier Moldenæs.

Og elevene mener absolutt ikke at møtet med veteranbilen var bortkastet skoletid.

– Det er interessant fordi det handler om bil. Det er relevant å få vite om historien og hvordan den er bygd opp, hvem som kjørte bil først i Norge og slikt, sier Therese Jakobsen som er elev på billinja.

Lærerne på skolen opplever at den kulturelle skolesekken kan være mye forskjellig.

– Elevene på de mekaniske fagene får vite mer om samferdsel og kjøretøy far den spede begynnelsen. Bare at de som skal bli mekanikere får se starten på kjøretøyene i Norge, er i tillegg til å være kultur, basiskunnskaper de kan ta med seg vider, sier Ole spenning, fagansvarlig ved Stangnes VGS.