Det minste partiet kan få ordføreren på grunn av uenighet

Hvem som skal styre Berg kommune på Senja de neste fire årene, er fortsatt helt i det blå. Det eneste som virker helt sikkert, er at Guttorm Nergård (Felleslista) er ferdig som ordfører.

ersfjord

Guttorm Nergård må trolig gi fra seg ordførerkjedet, enten til Samlingslista, Arbeiderpartiet eller Frp.

Foto: Linda Pedersen / NRK

– I verste fall blir det vi som får ordføreren, men jeg håper ikke det skjer, sier Frp sin ordførerkandidat, Werner Enoksen.

27. oktober er det konstituerende kommunestyre i Berg. Som den eneste kommunen i Midt-Troms, er det ennå uavklart hvem som får makta.

Alle vil ha ordføreren

Arbeiderpartiet med seks representanter står steilt på kravet om ordføreren. Det samme gjør Samlingslista, som også har seks representanter. Et samarbeid mellom disse to grupperingene blir dermed ikke mulig.

Roar

Roar Åge Jakobsen i Samlingslista vil gjerne bli ordfører i Berg. Men uten støtte fra Felleslista blir det vanskelig.

Foto: privat

Så er det Felleslista, med sine to representanter i kommunestyret. Nåværende ordfører Guttorm Nergård fra Felleslista vil gjerne fortsette i fire nye år som ordfører. Men ingen av de to store vil gi ham vervet.

– Både vi og Arbeiderpartiet er klare på at vi ikke vil gi fra oss ordføreren til Felleslista, så nå er det opp til Felleslista, hvem den vil samarbeide med. Alt kan skje, sier Samlingslistas ordførerkandidat Roar Åge Jakobsen.

Stresser ikke

Og Felleslista med Guttorm Nergård i spissen har det ikke travelt med å bestemme seg. Etter hva NRK erfarer vil medlemmene møtes tidligst søndag kveld for å diskutere saka. Til nå har Felleslista stått hardt på kravet om å beholde ordføreren.

Jan Harald Jansen

Jan Harald Jansen er ordførerkandidaten til Arbeiderpartiet i Berg.

Og det er dersom dette kravet blir stående, at det åpnes opp for at det fjerde og minste partiet i Berg, Fremskrittspartiet, ender opp med et verv og et ordførerkjede det ikke vil ha. Werner Enoksen er oppgitt over at de tre største grupperingene ikke blir enige.

– Jeg går ikke rundt med noen ordfører i magen, og å være det minste partiet med ordføreren, er jo en veldig lite ønsket situasjon. Derfor håper jeg Felleslista bestemmer seg for å inngå et samarbeid med et av de største partiene. Det vil være det beste for kommunen, sier Enoksen.

Werner

Werner Enoksen i Berg Frp risikerer å bli ordfører mot sin vilje. Partiet har bare en representant i kommunestyret.

Foto: privat

Guttorm Nergård ønsker ikke å la seg intervjue av NRK, men sier han tror det vil komme en løsning før det går så langt som til kommunestyret.