Hopp til innhold

Derfor vil toppscoreren bort fra TIL

Thomas Lehne Olsen (26) har snakket med TIL-ledelsen om situasjonen.

Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Viking 3-0.

Thomas Lehne Olsen har scoret ni mål i høst. Og ble igjen TILs toppscorer. Men nå vil hedmarkingen sørover – av personlige grunner.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Thomas Lehne Olsen fikk luggen på skuddet fra Magnus Andersen, og mente selv han scoret 2-2-målet mot Brann i Bergen – hans ellevte denne sesongen.

Dermed ble hedmarkingen TILs toppscorer i eliteserien også i år.

Men det kan bli med det i TIL-trøya. For Thomas Lehne Olsen har snakket med TILs sportssjef Svein-Morten Johansen om at han ønsker å bli solgt, selv om høstsesongen har vært en stor opptur – både for laget og spilleren selv.

Kjæresten langt unna

– Det har vært en veldig spennende høst, det er ingen tvil om det. Rent sportslig er det ingen grunn til å røre på seg. Etter at Simo (Valakari) kom inn, har det virkelig vært morsomt. Han har innført en masse spennende ting, også i måten å spille på, og det ser lovende ut for TIL de neste sesongen, sier Thomas Lehne Olsen.

– Likevel ønsker du å forlate – med ett år igjen av kontrakten?

– Hvis jeg bare skal tenke på meg selv, så er det jo enkelt. Men jeg må også tenke på livet ved siden av fotballen. Jeg har vært to sesonger i Tromsø mens dama har bodd i boligen vår hjemme på Moelv. Det er vanskelig i lengden. Og derfor ser jeg på muligheten til å spille for en klubb sørpå. Men vi får se. Det er vanskelig å si noe sikkert nå hva som skjer neste sesong.

Har snakket med sportssjefen

Den tidligere Strømsgodset- og HamKam-spilleren vet selvsagt at dersom TIL kun forholder seg til kontrakten, så må han bli i Tromsø også neste sesong.

– Ja, hvis TIL kun tenker slik, så må jeg forholde meg til det. Men jeg har snakket så vidt med Svein-Morten (Johansen) om disse tingene, så får vi se.

Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Vålerenga.

Sportssjef Svein-Morten Johansen har snakket med Thomas Lehne Olsen. – Vi er klar over problemstillingen, sier Johansen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sportssjef Svein-Morten Johansen sier til NRK at han er klar over Lehne Olsen sin situasjon, og kjenner problemstillingen.

– Samtidig har Thomas utviklet seg hos oss til å bli en av de beste spissene i eliteserien, og han er en av profilene våre, med kontrakt ut 2018. Der står saken. Så får vi se hva som skjer de neste ukene. Men det er ingen tvil om at vi ønsker at Thomas fortsetter i Tromsø, det er utgangspunktet vårt, sier Johansen til NRK.

Har blitt lagt merke til

Thomas Lehne Olsen bruker den tidligere landslagsspilleren Tore Pedersen som sin agent.

– Thomas har ett år igjen av kontrakten med TIL, så får vi bare se hva som skjer, sier Pedersen til NRK.

– Er det andre klubber på banen?

– Jeg kan ikke si så mye om det, men det han har gjort i Tromsø i år, spesielt i høst, har blitt lagt merke til.