Den store overgrepssaken i Tromsø vokser i omfang

Politiet i Tromsø har siden mars i år etterforsket en omfattende overgrepssak, og til nå har de funnet frem til 73 fornærmede.

Elin Norgård Strand

Politiadvokat Elin Nordgård Strand bekrefter at den store overgrepssaken i Tromsø vokser i omfang.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Mannen i 20-årene ga seg ut for å være en 15 år gammel jente på Facebook, og kom i kontakt med en rekke unge gutter. Han er siktet for å ha lurt til seg nakenbilder og videoer fra barna han kom i kontakt med.

Politiet opplyser nå at de har kommet frem til at det er 73 fornærmede i saken.

– Mannen er fortsatt samarbeidsvillig og ble avhørt på nytt i forrige uke, sier politiadvokat i Troms politidistrikt, Elin Nordgård Strand til NRK.

Innrømmer

Mannen har vært varetektsfengslet siden i mars, og vil fremstilles for ny varetekt førstkommende onsdag i Nord-Troms tingrett.

Barna han har vært i kontakt med har vært i varierende alder, og de yngste har vært 12 år gamle. Flere av avhørene har vært gjort i andre deler av landet.

Han er også siktet for fysiske overgrep mot barn.

Han har erkjent straffskyld for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år. Han har også erkjent straffskyld for store deler av siktelsen. De fornærmede barna er fra flere steder i landet. Så langt er det avdekket mulige ofre i Nordland og på Østlandet, i tillegg til i Troms.

Nyheter fra Troms og Finnmark