Den drapssiktede meldte selv ifra om drapet

Den drapssiktede mannen (27) har i avhør erkjent å ha drept sin ekskjæreste Linn Olsen Uteng i Tromsø med kniv. Det var også han selv som meldte ifra til politiet om drapet.

Drap i Tromsø

Krimteknikerne ankom åstedet natt til fredag i forrige uke, stedet der Linn Olsen Uteng ble funnet drept tidligere på kvelden.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Politistasjonssjef Morten Pettersen

Politistasjonssjef Morten Pettersen innkalte til ny pressekonferanse der han opplyste at den drapssiktede har erkjent å ha drept Linn Olsen Uteng med kniv.

Foto: NRK

– I avhør har mannen erkjent å ha stukket kvinnen med kniv, slik at hun døde. Politiet har kontroll på drapsvåpenet, og politiet vil i dialog med den siktede og hans forsvarer avtale å gjennomføre nye avhør i løpet av uka, sier politistasjonssjef Morten Pettersen.

Politiet opplyser at de ikke vil oppgi noen detaljer fra det tre timer langer avhøret av den drapssiktede mannen av hensyn til etterforskningen.

Meldte ifra selv

Politiet innkalte i dag mandag til ny pressekonferanse om etterforskningen av drapet på Sør-Tromsøya, der 32 år gamle Linn Olsen Uteng ble drept av sin tidligere kjæreste i Tromsø forrige torsdag, 28. juli.

– Det var den siktede mannen som selv ringte inn til politiets operasjonssentral og fortalte at han hadde drept kjæresten sin. Han har i avhør erkjent at det var han som tok den telefonsamtalen. Deretter ble samtalen avsluttet, sier Pettersen.

Samtalen ble dermed brutt før politiet rakk å få noen opplysninger om hvor vedkommende befant seg eller hvor drapet hadde funnet sted. Politiet aksjonerte da på flere adresser, og rykket ut blant annet ut til kvinnens bopel i Kroken.

Politiet bekreftet under pressekonferansen at de også innom flere andre adresser før de kom til åstedet på Sør-Tromsøya, hvor kvinnen ble funnet drept.

Har foreløpig obduksjonsrapport

Det har blitt gjennomført obduksjon av den drepte kvinnen, og politiet har en foreløpig obduksjonsrapport, som de ikke vil gi noen detaljer om på nåværende tidspunkt.

– Vi kan si at det foreløpige dødstidspunktet er 28. juli. Etterforskningen går nå inn i en fase der etterforskningen den nærmeste tiden neppe vil ha noen nye opplysninger som er interessante for media, sier Pettersen.

Politiet har i dag mandag bedt Nord-Troms tingrett om å oppnevne en bistandsadvokat til den drepte kvinnens foreldre. Etterforskningen fortsetter nå med flere avhør av den siktede, samt andre vitner og annen etterforskning.

Sikret flere spor

Politiet har sikret flere spor på åstedet der kvinnen ble funnet drept sist uke. En 27 år gammel mann er siktet for drapet. Politiet har også i løpet av helga avhørt flere vitner, samt den siktede mannen som ikke har latt seg avhøre før lørdag.

Den drapssiktede mannen er asylsøker og har et utvisningsvedtak på seg. Han hevder at han er fra Kongo, men myndighetene i landet har ikke akseptert ham.

Forrige fredag ble 27-åringen varetekstfengslet i fire uker, hvorav de første to ukene er i full isolasjon og med brev- og besøksforbud i hele perioden. Politiet karakteriserer den siktede som samarbeidsvillig.