Hopp til innhold

Demonstrerte mot farlig skolevei: – Bussene kjører altfor fort

Et 20-talls foreldre og barn aksjonerte onsdag morgen mot farlig skolevei utenfor Selnes skole på Kvaløya i Tromsø.

Kristine Larsen

FAU-leder Kristine Larsen demonstrerer for en tryggere skolevei.

Foto: Eskil Mehren / NRK

– Vi opplever at skoleveien ikke er trygg, og at bussene som passerer her kjører altfor fort, bare noen meter fra inngangen til skolen, sier FAU-leder Kristine Larsen til NRK.

Aggressiv kjøring

FAU-lederen sier de ved flere anledninger har registrert at bussene ikke stopper og slipper ungene over veien.

– Vi opplever også aggressivitet fra enkelte sjåfører, selv om noen viser hensyn. Hvis en unge sklir eller ramler, har de ikke sjans til å stoppe., sier Kristine Larsen.

Men er det ikke rett og rimelig at bussene må gå forbi skolen?

– Selvfølgelig vil vi at bussen skal gå, men vi stiller spørsmål om at alle bussene trenger å gå her, forbi en av de største barneskolene på Kvaløya.

Trafikkpatrulje

En del av bussen som kjører forbi skolen kommer fra distriktene og har ikke ruten sin langs denne veien. Disse kjøretøyene vil FAU-lederen ha bort.

– Vi skjønner at det kjører her for å spare tid, men det skal ikke gå ut over sikkerheten til ungene som skal til og fra skolen, sier hun. De har ingen ting i boligfeltene å gjøre.

Foreldrene har også prøvd en løsning med trafikkpatrulje om morgenen. Noe som Kristine Larsen sier har fungert. Spesielt i forhold til den ulovlige kjøringen av beboere i området og annen privatbilisme.

– Når de ser de gule vestene minsker denne trafikken, og vi har sett at noen har snudd. Men det skal strengt tatt være unødvendig å stille opp halv åtte om morgenen for å passe på, sier Kristine Larsen.

Nyheter fra Troms og Finnmark