Dårlig vær sikret rekordfangst

Jeanett Bersås er glad for at hun og hennes fiskevenner fikk to ekstra dager med fiske utenfor Sørøya i Finnmark.

Jeanett Bersås

Jeanett Bersås er svært fornøyd med at dårlig vær forlenget oppholdet på Sørøya i forrige uke. Hun klemmer her hennes rekordtorsk på 30,3 kilo.

Foto: Asgeir Alvestad / Privat

Norgesmesteren i havfiske i 2017, Jeanett Bersås, fikk seg en fiskeopplevelse hun seint vil glemme utenfor Sørøya. Sammen med fiskekompiser reiste hun til Finnmark for å jakte stortorsken.

Været var ikke på laget til fiskegjengen i første del av turen, men det dårlige været var også lykkebringende.

– Vi visste på forhånd at været kan være veldig varierende, men vi hadde bare booket en tre dagers tur. Det var det vi hadde tid til med tanke på jobb, sier Bersås, som var ganske uheldig med været de dagene de hadde booket.

– Vi fikk ikke dra ut å fiske der vi ville på grunn av været, men været var så dårlig at flyet ikke kunne lande i Hasvik da vi skulle reise hjem. Da booket vi to nye fiskedager, og det fikk vi utnyttet maks.

– Vill jubel

– Vi fant en god plass og fisken beit. Jeg fikk mange på ti kilo, og de jeg fisket med fikk torsk på 15, 20 og 25 kilo. Da den beit, så tenkte jeg at det var nok en ti kilos, sier hun om rekordtorsken.

Jeanett Bersås

Det er mange som har veid fangsten sin her, men det er ikke mange som har hatt så stor fiskelykke som Jeanett Bersås fra Odda.

Foto: Asgeir Alvestad / Privat

– Jeg sveivet den opp deretter, men på vannoverflaten så jeg hvor stor den egentlig var. Da vi fikk den om bord var det vill jubel, fortsetter Bersås om rekordfangsten på 30,3 kilo.

Nye rekorder

Big Fish Adventures som drives av Mona og Ahmad Saab i Hasvik opplyser at det ikke bare er Jeanett Bersås og hennes reisefølge som har hatt fiskelykken med seg. De siste dagene er det blitt satt to nye europarekorder utenfor Sørøya.

Det var russiske Oleg Bartenev satte nye rekorder i kategorien tynn line.

Oleg Bartenev sammen med torsken som sikret ny europarekord

Russiske Oleg Bartenev satte ny rekord med tynn line. Den nye torskrekorden i denne klassen lyder på 22,1 kilo.

Foto: Ahmad Saab / Privat

– Dette et veldig populært fiske, og man må hvite hva man holder på med. For man bruker lang tid på å lure den opp. De kan bruke et par timer for å få opp en fisk, sier Saab.

Oleg Bartenev sammen med kveita som sikret ny europarekord

Russeren satte også rekord da han fikk opp en kveite på 10,35 kilo med ei tynn line som normalt tåler fangster på 7,25 kilo.

Foto: Dmitry Baturin / Privat

Stor interesse

Det er veldig populært å reise til Finnmark for å prøve fiskelykken. Mona Saab opplyser at deres gjestefiskere har fått cirka ti giganttorsker på 30 kilo så langt i år.

– Sesongen starter 1. mars og varer til oktober, og vi har veldig bra belegg. Så vi ligger an til å få en kjempebra sesong, sier Saab.

Jeanett Bersås og hennes fiskevenner på Sørøya

Jeanett Bersås, Torunn Handeland, Geir Sivertzen og Asgeir Alvestad fikk noen fantastiske dager både på og utenfor Sørøya. Bersås skal i mai representere Norge under EM i havfiske utenfor Island.

Foto: Asgeir Alvestad / Privat

Det kan også hende at Bersås dukker opp igjen på Sørøya allerede til sommeren.

– Fiske er min store lidenskap. All min fritid bruker jeg på å få nye fiskeopplevelser med nye arter på ukjente plasser. Jeg har veldig lyst til å oppleve kveitefiske og fiske etter steinbit.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali Nordnytt

Sveinung Åsali gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark