Både storebror og lillebror Jenssen i samme landslagstropp

Ulrik Yttergård Jenssen (19) får prøve seg på A-landslaget når Norge møter Portugal, Island og Belgia.

Ulrik Yttergård Jenssen

Ulrik Yttergård Jenssen (19) får prøve seg på A-landslaget.

Foto: Olympique Lyon

Unggutten fra Tromsø har gjort et godt inntrykk i franske Lyon, der han for det meste har spilt for rekrutteringslaget. Han har likevel fått prøve seg litt på A-laget, og klubben har tilbudt han ny kontrakt.

Og nå gir altså landslagssjef Per-Mathias Høgmo forsvarsspilleren en mulighet på A-landslaget, når de skal møte Portugal (29. mai), Island (1. juni) og Belgia (5. juni) i treningskamper.

– Ulrik er veldig ung, og en spennende spiller. En midtstopper som er god med ball og klok, sa Høgmo da han presenterte troppen, som også inkluderer storebror Ruben Yttergård Jenssen (28).

Lillebror Jensen sier til NRK at han ble overrasket over uttaket.

– Det var et lite sjokk, men utrolig artig. Uttaket viser vel at hardt arbeid betaler seg. Jeg har jobbet steinhardt i Lyon i tre år, og da er det veldig gøy å få slike resultater, sier han.

Stolt fotballpappa

Truls Jenssen er stolt over å ha to sønner i Høgmos tropp.

– Jeg er positivt overrasket, dette var veldig hyggelig. Vi hadde håper at det skulle skje én gang, men jeg hadde ikke trodd det skulle skje så tidlig. Det er spesielt å ha to sønner i én landslagstropp. Jeg synes også uttaket er veldig hyggelig for Ruben, som har jobbet knallhardt i Kaiserslautern, sier han.

– Hva tror du er grunnen til at Ulrik allerede nå er tatt ut til A-landslagstroppen?

– Jeg innbiller meg at det er god kontakt mellom U21 og A-landslaget. Så de har helt sikkert diskutert og fått sine rapporter fra Lyon.

Ettersom det spilles eliteseriefotball i Norge, Sverige og Danmark i perioden landskampene skal spilles, var utvalget Høgmo hadde for troppen noe begrenset. Landslagssjefen er klar på at dette hadde litt å si for uttaket av lillebror Jenssen.

– Ulrik var en av de spillerne vi kunne plukke fra. Han har spilt mot internasjonal motstand, blant annet U21-landslaget, sier Høgmo.

Snittalder på 24 år

Storebror Jenssen sier det er artig å bli tatt ut på landslaget igjen.

– Jeg har hatt en veldig god sesong, og det er veldig gøy å få være med landslaget igjen. Der trives jeg utrolig godt.

Ulrik Jenssen er ikke den eneste som kan få sin debut på A-landslaget denne gangen.

Troppen til treningskampene i mai og juni har en snittalder på 24 år, og inneholder fire spillere som ikke har spilt på A-landslaget tidligere, i tillegg til Ulrik Yttergård Jenssen: Jonas Svensson, Veton Berisha, Iver Fossum og Alexander Sørloth.

Lillebror Jenssen sier det blir spesielt å være på samme landslag som storebroren.

– Jeg kunne ikke helt forestilt meg det. Vi skal ikke se bort fra at jeg og Ruben blir roomates, sier han og smiler.